23 Σεπτέμβριος 2018, 15:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Σεπτέμβριος 2018, 14:53

Κλειστά τα σχολεία κοντά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης – Στο Ηράκλειο ο Γαβρόγλου

  • Κλειστά τα σχολεία κοντά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης – Στο Ηράκλειο ο Γαβρόγλου
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Χαλκιαδάκης)

Τις συνέπειες της φωτιάς στο Πανεπιστήμιο Κρήτης καλούνται να αντιμετωπίσουν υπουργείο Παιδείας και δήμος Ηρακλείου, προχωρώντας ήδη στις πρώτες κινήσεις. Στην Κρήτη μετέβη ήδη κλιμάκιο του Ιδρύματος Νεολαίας και δια Βίου Μάθησης, που διαχειρίζεται ζητήματα φοιτητικής μέριμνας με επικεφαλής τον πρόεδρό του Δημήτρη Ζέρβα.

Η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στους χώρους του πανεπιστημίου έχει προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές.

Ο υπουργός, Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου θα μεταβεί τη Δευτέρα στην Κρήτη, για να εκτιμήσει την κατάσταση, αλλά και να ανακοινώσει μέτρα για την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας του πανεπιστημίου, την άμεση βοήθεια στους φοιτητές που επλήγησαν, για τη στέγασή τους και την αποκατάσταση των καταστροφών στις εστίες.

Ο υπουργός θα έχει συναντήσεις με τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Κρήτης, τον Περιφερειάρχη, τον Δήμαρχο, εκπροσώπους της Ένωσης Ξενοδόχων και άλλους φορείς της πόλης.

Κλειστά τρία νηπιαγωγεία και δύο δημοτικά
Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα τρία νηπιαγωγεία και δύο δημοτικά για προληπτικούς λόγους που σχετίζονται με τη φωτιά στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης, στη Λεωφόρο Κνωσού. Με απόφαση της αρμόδιας αντιδημαρχείας του δήμου Ηρακλείου, τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά είναι το 72ο και 78ο νηπιαγωγεία Ηρακλείου καθώς και τα 20ο και 56ο δημοτικά σχολεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ