23 Σεπτέμβριος 2018, 12:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Σεπτέμβριος 2018, 12:05

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

  • Υπό έλεγχο η φωτιά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Χαλκιαδάκης)

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, η φωτιά που ξέσπασε το πρωί σε κτήριο του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο, τέθηκε υπό έλεγχο, χωρίς να επεκταθεί σε άλλα κτήρια. «Έσβησε η φωτιά στο Πανεπιστήμιό μας», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Αχιλλέας Ζώρας.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν μεγάλη, άμεση και με θετικά αποτελέσματα.

«Όλα δείχνουν πως δεν υπάρχει πρόβλημα με κάποιον φοιτητή δεδομένου ότι η φωτιά αφορούσε στο βόρειο κτήριο των φοιτητικών εστιών. Ερευνούμε όλα όμως τα ενδεχόμενα διότι για παράδειγμα δεν γνωρίζουμε αν κάποιος από τους φοιτητές φιλοξενούσε κάποιο άλλο άτομο», επισήμανε ο πρύτανης.

Αυτή την ώρα ενημερώνονται από τους αρμόδιους της πυροσβεστικής ο πρύτανης και μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας ενώ όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Λεονταράκης: «Ξεκινάμε καταγραφή των ζημιών σε γραφεία, εργαστήρια και εστίες. Θα ληφθούν μέτρα και από την περιφέρεια για τους φοιτητές που θα έχουν μείνει χωρίς στέγη και όπου μπορούμε θα ενισχύσουμε και θα βοηθήσουμε».

Άμεσα θα βρίσκεται στο Ηράκλειο και κλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας για το θέμα των εστιών και τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι διαμένοντες στις εστίες φοιτητές και έχουν πλέον ανάγκη στέγασης.

Επόπτες υγείας της Περιφέρειας εξετάζουν τυχόν επικινδυνότητα του καπνού για τους πολίτες και όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, θα μεταβεί στο Ηράκλειο για τον ίδιο λόγο και κλιμάκιο του Δημόκριτου από την Αθήνα.

  • ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ.