23 Σεπτέμβριος 2018, 10:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Σεπτέμβριος 2018, 10:54

Μαίνεται η φωτιά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (βίντεο)

  • Μεγάλη φωτιά στα Μανίκια Εύβοιας – Εκκενώθηκε χωριό 2
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Χαλκιαδάκης)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 8 το πρωί σε κτήριο του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο. Παρά την άμεση κινητοποίηση ισχυρών δυνάμεων της Πυροσβεστικής, οι πυκνοί καπνοί έχουν κάνει αποπνικτική την ατμόσφαιρα στη γύρω περιοχή που είναι κατοικημένη.

Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 27 οχήματα, κλιμακοφόρα οχήματα και πεζοπόρα τμήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιεί ελικόπτερο της πυροσβεστικής.

Τεράστια καταστροφή στο τμήμα του κτηρίου όπου στεγάζονται οι εγκαταστάσεις των διοικητικών υπηρεσιών Βενιζελείου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, ενώ γίνεται προσπάθεια να μη φτάσει ηη φωτιά στα εργαστήρια του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (ΜΦΙΚ), και στο Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου Ηρακλείου.

Πολύ κοντά στο κτήριο που καίγεται βρίσκονται οι φοιτητικές εστίες, αλλά φοιτητές είτε που διαμένουν είτε που βρίσκονταν για άλλους λόγους στο πανεπιστήμιο, έχουν απομακρυνθεί. Η αστυνομία σε συνεργασία με την πρυτανεία έχει ζητήσει να υπάρξει επικοινωνία με όλους τους φοιτητές που διαμένουν στις εστίες ώστε να υπάρξει η διασφάλιση πως κανείς δεν βρίσκεται εντός του κτηρίου που φλέγεται.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά εκδηλώθηκε στο υπόγειο κτηρίου, το οποίο δεν χρησιμοποιείται και θεωρείται «αδρανές», αλλά ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό πως προκλήθηκε.