22 Σεπτέμβριος 2018, 20:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Σεπτέμβριος 2018, 20:09

Νεκρός σε τροχαίο ο Κυριάκος Γριβέας, ιστορικό στέλεχος της ΝΔ

  • Νεκρός σε τροχαίο ο Κυριάκος Γριβέας, ιστορικό στέλεχος της ΝΔ
    Ο Κυριάκος Γριβέας (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

O Κυριάκος Γριβέας, ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητικό δυστύχημα, το οποίο συνέβη σήμερα το μεσημέρι στον παρακαμπτήριο δρόμο Σπάρτης-Γυθείου. Ο Κυριάκος Γριβέας γεννήθηκε το 1944 στο Οίτυλο Λακωνίας και αποφοίτησε απο τη σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ.

Είχε διατελέσει διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου του Τζαννή Τζαννετάκη και κατόπιν του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Επί σειρά ετών υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του «Συνδέσμου 1974». Από το 2004-2009 διετέλεσε πρόεδρος στην ΕΑΧΑ ( Εταιρεία Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε «βαθιά συγκλονισμένος» από το θάνατο του Κ. Γριβέα. Στη σελίδα του στο Facebook, ο πρόεδρος της ΝΔ έγραψε χαρακτηριστικά: «Ήταν σημαντικό στέλεχος της παράταξής μας, παρών σε κάθε μάχη εδώ και πολλά χρόνια. Ένας αφανής στρατιώτης της, από εκείνους που δεν επεδίωξαν αξιώματα ή δόξα, αλλά με τη δουλειά και τη φλόγα τους κράτησαν την παράταξή μας όρθια σε δύσκολους καιρούς.

»Τον γνώρισα πριν από πολλά χρόνια καθώς ήταν στενός συνεργάτης του πατέρα μου. Και με τα χρόνια έγινε και για μένα ένας καλός και πολύτιμος φίλος. Θα μου λείψει, όπως θα λείψει και σε χιλιάδες στελέχη της παράταξής μας που τον γνώρισαν και αγωνίστηκαν μαζί του. Στη γυναίκα του Αθηνά και τα παιδιά του στέλνω την αγάπη μου και τα πιο θερμά συλλυπητήριά μου».