22 Σεπτέμβριος 2018, 16:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Σεπτέμβριος 2018, 16:45

Τριήμερη κράτηση των ψαράδων αποφάσισε δικαστήριο στα Κατεχόμενα

  • Ελεύθεροι οι Αιγύπτιοι ψαράδες από το ψευδοκράτος – Τους επιβλήθηκε πρόστιμο
    (Φωτ.: philenews.com)

Την τριήμερη κράτηση των πέντε Αιγύπτιων ψαράδων, οι οποίο συνελήφθησαν την Παρασκευή από τις κατοχικές αρχές στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ακάμα και Κορμακίτη, διέταξε το «επαρχιακό δικαστήριο» Κερύνειας.

Το πλήρωμα του αλιευτικού σκάφους συνελήφθη επειδή εισήλθε στα «χωρικά ύδατα» του ψευδοκράτους, σε απόσταση 7,5 ναυτικών μιλίων από τον Κορμακίτη, όπως μεταδίδεται στα Κατεχόμενα.

Το καΐκι, το οποίο είναι εγγεγραμμένο στο ελληνικό νηολόγιο από εταιρεία κυπριακών συμφερόντων, φέρεται να εντοπίστηκε από την «ακτοφυλακή» να αλιεύει χωρίς άδεια, σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ. Το πλήρωμα ακολούθως συνελήφθη και οι πέντε Αιγύπτιοι ψαράδες μεταφέρθηκαν στην κατεχόμενη Κερύνεια, ενώ οι έρευνες για το περιστατικό συνεχίζονται.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών του ψευδοκράτους Κουντρέτ Οζερσάι ανάρτησε την Παρασκευή σχόλιο στον προσωπικό του λογαριασμό, στο Facebook, καθώς, όπως υποστήριξε, μεταδίδονται αναληθείς ειδήσεις από τα ελληνοκυπριακά ΜΜΕ. Μάλιστα σημείωσε ότι ο ίδιος επισκέφτηκε τους ψαράδες στην «αστυνομική διεύθυνση» Κερύνειας.

Ο Κουντρέτ Οζερσάι επισήμανε ότι οι συλληφθέντες τυγχάνουν καλής αντιμετώπισης από την «αστυνομία» ενώ για την υπόθεση λέει ότι θα αποφανθεί το «δικαστήριο». Τέλος, ανέφερε ότι το αλιευτικό σκάφος έχει μεταφερθεί στο λιμάνι της κατεχόμενης Κερύνειας, ενώ δημοσίευσε τα ονόματα των Αιγύπτιων ψαράδων, τα οποία είναι: Ahmed Farag Taha Elzahed, Sameh Sobheye Ali Moharam, Abdelraouf El Dayed Abdelrahman, Abdou İbrahim Eid İbrahim Elgendy, Amr Mahmoud Abdou Mohamed.

Για το θέμα ενημερώθηκε και η Δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για την Εγκληματικότητα, μέσω του δικοινοτικού γραφείου επαφής που λειτουργεί υπό τα Ηνωμένα Έθνη, συμβάλλοντας στην επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

  • Πηγή: philenews.com.