22 Σεπτέμβριος 2018, 13:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Σεπτέμβριος 2018, 13:19

Ποντιακές γεύσεις, μουσικές και χοροί στον Λευκό Πύργο (βίντεο)

  • Ποντιακές γεύσεις, μουσικές και χοροί στον Λευκό Πύργο (βίντεο)
    (Φωτ.: voria.gr)

Ποντιακό… γλέντι στήθηκε το πρωί στον Λευκό Πύργο, στο πλαίσιο δράσεων και εκδηλώσεων για τη λειτουργία 25 χρόνων της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων. Μέλη του Συλλόγου μοίρασαν ποντιακά εδέσματα και ροφήματα στους περαστικούς, υπό τη μουσικοχορευτική συνοδεία της μπάντας και του παιδικού χορευτικού τμήματος της Ένωσης.

Θεσσαλονικείς, αλλά και τουρίστες, δοκίμασαν παραδοσιακές γεύσεις της ποντιακής κουζίνας, όπως τανωμένο σορβά, ωτία και ποντιακά τυριά και ήπιαν ταν και αριάνι.

«Είναι ο τρίτος άξονας των δράσεων μας για να γιορτάσουμε τα 25 χρόνια ζωής και λειτουργίας του συλλόγου μας» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΠΩΦ Ηρακλής Τσακαλίδης στο voria,gr, επισημαίνοντας πως ο πρώτος άξονας ήταν το περίπτερο του Συλλόγου στην 83η ΔΕΘ και ο δεύτερος, ένα μεγάλο ποντιακό γλέντι που πραγματοποιήθηκε στο Ωραιόκαστρο την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου. «Ο σημερινός άξονας πραγματεύεται την ανάδειξη της ποντιακής κουζίνας» συμπλήρωσε.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών ο επίκουρος καθηγητής Βιολογίας του ΑΠΘ Θωμάς Σαββίδης που μίλησε για την ποντιακή γαστρονομία, ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου και ο πρώην γ.γ. Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος.

Οι δράσεις του Συλλόγου κορυφώνονται την Κυριακή, οπότε και θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της ιστορίας του Ωραιοκάστρου και της ΕΠΩΦ, καθώς και των δράσεων της Ένωσης στα 25 χρόνια λειτουργίας της, σε εκδήλωση στο 2ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου στις 19:30.