22 Σεπτέμβριος 2018, 11:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Σεπτέμβριος 2018, 11:55

Κύπρος: Σε ψευδοδικαστήριο στα κατεχόμενα οι πέντε ψαράδες

  • Κύπρος: Σε ψευδοδικαστήριο στα κατεχόμενα οι πέντε ψαράδες
    (Φωτ.: Flickr / Tony Woods)

Ενώπιον του ψευδοδικαστηρίου στα κατεχόμενα αναμένεται να παρουσιαστεί το πενταμελές πλήρωμα, του αλιευτικού της εταιρείας «Τα ψαροκάικα», το οποίο συνελήφθη από τον κατοχικό στρατό την Παρασκευή ενώ βρισκόταν σε διεθνή ύδατα, ανοιχτά του Ακάμα.

Το υπό κυπριακή σημαία ψαροκαϊκο βρισκόταν οκτώ ναυτικά μίλια βόρεια του Κορμακίτη όταν προσεγγίστηκε από τουρκικό σκάφος.

Οι πέντε ψαράδες που έχουν συλληφθεί χωρίς κάποια αιτιολογία, είναι αιγυπτιακής καταγωγής. Γι’ αυτό η κυπριακή κυβέρνηση έχει ενημερώσει και την πρεσβεία της Αιγύπτου για το περιστατικό. Αμέσως μετά τη σύλληψη των πέντε ψαράδων, το κυπριακό καΐκι ρυμουλκήθηκε και οδηγήθηκε στο κατεχόμενο λιμάνι της Κερύνειας.

Σε συναγερμό τέθηκαν από την πρώτη στιγμή το τμήμα Αλιείας, η Λιμενική Αστυνομία και τα Ηνωμένα Έθνη, ενώ για το περιστατικό είναι ενήμερη και η κυβέρνηση, η οποία προέβη σε όλα τα απαραίτητα διαβήματα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε ότι έχει γίνει έντονο διάβημα από την κυβέρνηση στα Ηνωμένα Έθνη. Ταυτόχρονα, είπε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες δραστηριοποιούνται για την απελευθέρωση συλληφθέντων.

Ο εκπρόσωπος της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο Αλίμ Σιντίκ δήλωσε ότι η ΟΥΝΦΙΥΠ γνωρίζει για το  περιστατικό με το ψαροκάικο και είναι σε επαφή με τις δυο πλευρές για να βοηθήσει στην επίλυση του θέματος.

  • ΠΗΓΗ: philenews.com.