22 Σεπτέμβριος 2018, 08:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Σεπτέμβριος 2018, 23:23

Καλοκαιρινός ο καιρός το Σάββατο

  • Καλοκαιρινός ο καιρός το Σάββατο
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Αίθριος καιρός και άνοδος της θερμοκρασίας προβλέπεται για το Σάββατο, με το σκηνικό να είναι καλοκαιρινό. Παροδικά θα εμφανιστούν αραιές νεφώσεις στα βόρεια, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 31 βαθμούς Κέλσιου.

Σε Μακεδονία και Θράκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τις πρωινές ώρες βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 32 βαθμούς Κέλσιου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε νησιά Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στέρεα, δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς Κέλσιου. στην ήπειρο η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στέρεα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά και νοτιά πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 32 βαθμούς Κέλσιου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα εμφανιστούν στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 27 και στην Κρήτη τοπικά 30 βαθμούς Κέλσιου.

Σε νησιά ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κέλσιου. στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.