21 Σεπτέμβριος 2018, 23:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Σεπτέμβριος 2018, 22:42

Απειλές της Άγκυρας για τους «οκτώ»: Θα αισθάνονται την ανάσα μας στον σβέρκο τους

  • Πρόκληση η επικήρυξη των «8» Τούρκων αξιωματικών από την Άγκυρα
    Αστυνομικοί συνοδεύουν στον εισαγγελέα Εφετών τους 8 αξιωματικούς του Τουρκικού Στρατού, που ζήτησαν και πήραν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Νέες απειλές εξαπέλυσε η Τουρκία κατά των γκιουλενιστών που έχουν διαφύγει στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων και των 8 Τούρκων αξιωματικών που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα. Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν επισήμανε πως οι τρομοκράτες θα συλληφθούν κάποια στιγμή, καθώς οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες δεν τους ξεχνούν.

«Οι επιχειρήσεις της MIT και των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων στο εξωτερικό για την σύλληψή τους θα συνεχιστούν με αμείωτη αποφασιστικότητα», ανέφερε.

«Όσοι έχουν διαπράξει εγκλήματα εναντίον της Τουρκίας, να ξέρουν πως και σε έναν χρόνο και σε 5 χρόνια, θα βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και θα τιμωρηθούν. Η τουρκική Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει να πάρουν ανάσα στα μέλη του FETO. Όλοι τους θα αισθάνονται την ανάσα της Τουρκίας στον σβέρκο τους», συμπλήρωσε ο Ιμπραήμ Καλίν.

Η MIT έχει προχωρήσει σε μια σειρά από επιχειρήσεις στο εξωτερικό, συλλαμβάνοντας γκιουλενιστές, όπως στο Κόσοβο και την Ουκρανία.

Στις απειλές του Ιμπραήμ Καλίν συμπεριλαμβάνονται και οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί που βρίσκονται στην Ελλάδα, καθώς έχουν ζητήσει άσυλο και σε κάποιους έχει δοθεί με δικαστική απόφαση. Το θέμα αυτό αποτελεί αγκάθι στις σχέσεις Αθήνας και Άγκυρας, καθώς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει ζητήσει κατ' επανάληψη την έκδοση των «οκτώ», ωστόσο η ελληνική δικαιοσύνη έχει απορρίψει το αίτημά του.