21 Σεπτέμβριος 2018, 19:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Σεπτέμβριος 2018, 18:50

Ρωσία και Τουρκία όρισαν τα σύνορα της αποστρατικοποιημένης ζώνης στο Ιντλίμπ

  • Ρωσία και Τουρκία όρισαν τα σύνορα της αποστρατικοποιημένης ζώνης στο Ιντλίμπ
    (Φωτ.: EPA / Alexander Zemlianichenko)

Σε συμφωνία ήρθε η Τουρκία με τη Ρωσία για τα σύνορα της αποστρατικοποιημένης ζώνης στην περιοχή της συριακής επαρχίας Ιντλίμπ. Τα σύνορα της αποστρατικοποιημένης ζώνης που συμφωνήθηκαν λαμβάνουν υπόψη τη γεωγραφική δομή της περιοχής και τις κατοικημένες περιοχές, αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωση του, προσθέτοντας ότι οι συναντήσεις με την ρωσική επιτροπή έγιναν στο διάστημα 19-21 Σεπτεμβρίου.

Τη Δευτέρα οι Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ενρτογάν συμφώνησαν στο Σότσι στη δημιουργία αποστρατικοποιημένης ζώνης στο Ιντλίμπ.

Από τη συγκεκριμένη ζώνη θα πρέπει να αποχωρήσουν οι «ριζοσπαστικές» ομάδες έως τα μέσα του Οκτωβρίου. Στη συμφωνία αυτή αναφέρθηκε σήμερα και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Μόλις χθες, προχθές η Ρωσία και η Τουρκία συμφώνησαν να ορίσουν τα σύνορα της αποστρατικοποιημένης ζώνης» δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου από το Σεράγεβο το οποίο επισκέπτεται, ενώ διαβεβαίωσε ότι «η διαδικασία της εφαρμογής των συμφωνιών του Σότσι βρίσκεται σε μια πολύ ενεργή φάση. Αναφερόμενος μάλιστα στην αποστρατικοποιημένη ζώνη υπογράμμισε ότι «η ζώνη αυτή στοχεύει πρωτίστως στην εξάλειψη της τρομοκρατικής απειλής».

  • ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ.