21 Σεπτέμβριος 2018, 13:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Σεπτέμβριος 2018, 12:47

Πρόβες και χοροί του ΣΠΟΣ Νοτίου Ελλάδος και Νήσων για το 14ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της ΠΟΕ

  • Πρόβες και χοροί του ΣΠΟΣ Νοτίου Ελλάδος και Νήσων για το 14ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της ΠΟΕ
    Από το 13ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών (Φωτ.: pontos-news.gr / Νίκος Κοκοβίδης)

Στο ρυθμό του Πανελλαδικού Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος μπαίνει δυναμικά ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδος και Νήσων. Εκπρόσωποι του ΔΣ του ΣΠΟΣ πραγματοποίησαν χθες Γενική Συνέλευση στα γραφεία του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανιτών εκ Πόντου «Αξέχαστες Πατρίδες», κατά την οποία οριστικοποιήθηκαν οι πρώτες λεπτομέρειες που αφορούν τις προετοιμασίες του Συνδέσμου για το 14ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών που θα λάβει χώρα το Σάββατο 20 Οκτωβρίου, στη Λάρισα.

Ανακοινώθηκαν οι πρόβες, η συντονίστρια χοροδιδασκάλισσα και οι χοροί που θα παρουσιάσουν οι χορευτές των σωματείων του ΣΠΟΣ.

Συντονίστρια χοροδιδασκάλισσα ορίστηκε η πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος» Σοφία Σαββίδου. Οι πρόβες θα διεξαχθούν την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, την Κυριακή 7 και το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, 10:00-14:00, στο κλειστό γυμναστήριου Ασπροπύργου «Γεώργιος Τσόκας». Οι χοροί που θα προετοιμάσουν οι χορευτές του ΣΠΟΣ για το φεστιβάλ είναι: Τρυγόνα, Τερς, Ομάλ', Τίκ' μονό και Τέκ' Καϊτέ.