20 Σεπτέμβριος 2018, 19:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Σεπτέμβριος 2018, 18:46

Επιμένει το ΔΝΤ για την περικοπή συντάξεων στην Ελλάδα

  • Επιμένει το ΔΝΤ για την περικοπή συντάξεων στην Ελλάδα
    (Φωτ.: IMF)

Σταθερό στην άποψή του για την εφαρμογή του μέτρου της περικοπής των συντάξεων στην Ελλάδα είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. «Η μεταρρύθμιση του ελληνικού ασφαλιστικού συστήματος είναι απαραίτητη για την δημιουργία ενός φιλικού προς την ανάπτυξη δημοσιονομικού μείγματος», υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση Τύπου στην Ουάσιγκτον.

«Η εφαρμογή των συγκεκριμένων μέτρων, τα οποία συμφωνήθηκαν το 2017, θα στείλει στους επενδυτές το ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων», συμπλήρωσε.

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου ανέφερε επίσης πως κατά τις πρόσφατες συζητήσεις που είχε το κλιμάκιο του ΔΝΤ στην Αθήνα με τις ελληνικές αρχές στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος εποπτείας, εξετάσθηκε ο προϋπολογισμός του 2018, ο προϋπολογισμός του 2019 και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «διαπιστώθηκε πως η Ελλάδα είναι σε σωστό δρόμο», ενώ για την επόμενη έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα ανέφερε ότι θα εκδοθεί στις αρχές του 2019.