21 Σεπτέμβριος 2018, 08:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Σεπτέμβριος 2018, 17:23

Ηλιοφάνεια την Παρασκευή αλλά με ισχυρούς ανέμους

  • Ζέστη και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα σήμερα
    (Φωτ.: Flickr / Simon Ingram)

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και τη βόρεια Κρήτη και στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις βαθμιαία πυκνότερες κυρίως στα δυτικά, αναμένονται την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα (στη δυτική Μακεδονία 2-3 βαθμούς χαμηλότερη), 17 έως 28 βαθμούς στην κεντρική και νότια Ελλάδα, 16 έως 31 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα, 22 έως 26 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (τοπικά στη νότια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη), 21 έως 30 βαθμούς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Όσον αφορά το Ιόνιο, θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ, με βαθμιαία στροφή τους σε δυτικούς ασθενείς έως σχεδόν μέτριους 3-4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού προβλέπεται την Παρασκευή για την Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 1-2 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και στα ανατολικά ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

  • Πηγή: meteo.gr.