20 Σεπτέμβριος 2018, 10:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Σεπτέμβριος 2018, 10:33

Ποντιακά εδέσματα με θέα τον Λευκό Πύργο από την Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου

  • Ποντιακά εδέσματα με θέα τον Λευκό Πύργο από την Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου
    (Φωτ.: Life Events)

Οι περαστικοί από τον Λευκό Πύργο το πρωί του Σαββάτου θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στην ποντιακή κουζίνα, μιας και θα μοιραστούν ποντιακά εδέσματα στο πλαίσιο της ημερίδας ποντιακής γαστρονομίας που διοργανώνει η Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων η οποία γιορτάζει τα 25 χρόνια ζωής και δράσης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του Σαββάτου για τα οφέλη της ποντιακής κουζίνας θα μιλήσει ο επίκουρος καθηγητής Βιολογίας του ΑΠΘ Θωμάς Σαββίδης, το κοινό θα δοκιμάσει, μεταξύ άλλων, ωτία και τανωμένο σορβά, ενώ θα παρουσιαστούν και ποντιακοί χοροί από τα μέλη του συλλόγου.

Με διάφορες εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου η Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου γιόρτάζει τα 25 χρόνια της.

«Με όπλο την αγάπη για την παράδοση, και πάνω απ’ όλα για τον Πόντο, έχουμε θέσει ως στόχο την κοινωνική και πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής και τη δραστηριοποίηση των συμπολιτών μας στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να μεταλαμπαδεύσουμε τις γνώσεις μας στη μεγάλη μας “οικογένεια”, την οικογένεια της ΕΠΩΦ», τόνισε στο thestival.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλής Τσακαλίδης.

Επόμενη εορταστική δράση η εκδήλωση-αφιέρωμα στην ΕΠΩΦ που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στο αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου «Αλέξανδρος Υψηλάντης». Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, θα προβληθεί ντοκιμαντέρ για την ίδρυση του Ωραιόκαστρου αλλά και για την πορεία του συλλόγου μέχρι σήμερα.