19 Σεπτέμβριος 2018, 16:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Σεπτέμβριος 2018, 16:03

Επιστροφή στα αθλητικά «θρανία» με τις Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ

Με πλήθος από παιδικά χαμόγελα και ενθουσιασμό αρχίζει ακόμη μια αγωνιστική περίοδος για τις Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ. Σε όλη την Ελλάδα στις ερασιτεχνικές ακαδημίες ποδοσφαίρου που υποστηρίζονται από το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ αυτές τις ημέρες πραγματοποιούνται οι εγγραφές για τη νέα σεζόν. Μικροί αθλητές καταφθάνουν χέρι-χέρι με τους γονείς τους, οι «παλιοί» για να ανανεώσουν τη συμμετοχή τους και οι «νέοι» για να μυηθούν στον αθλητισμό και τις αξίες του.

Όλοι με την ίδια λαχτάρα, να πάρουν μέρος στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες, τις βιωματικές δράσεις και τα μεγάλα φεστιβάλ των Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ. 

Οι Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα στήριξης 128 ερασιτεχνικών ακαδημιών ποδοσφαίρου σε 49 νομούς της Ελλάδας, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά έως 13 ετών. Στόχος του είναι να προβάλει τις βασικές αξίες του αθλητισμού –ευ αγωνίζεσθαι, ομαδικότητα, σεβασμό και αφοσίωση–, και να συμβάλει ώστε οι νεαροί αθλητές του σήμερα να μετατραπούν αύριο σε πραγματικούς φιλάθλους.

Το πρόγραμμα εγκαινιάστηκε το 2014 και έκτοτε υλοποιείται κάθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία. Έως σήμερα στις Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ έχουν συμμετάσχει ενεργά 25.000 νεαροί αθλητές, 30.000 γονείς/κηδεμόνες και 1.000 προπονητές. Συνολικά έχουν διοργανωθεί 378 εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά και 28 μεγάλα φεστιβάλ αθλητισμού. Επιπλέον, στις συμμετέχουσες ακαδημίες έχουν διανεμηθεί 20.000 μπάλες ποδοσφαίρου, επικαλαμίδες, διακριτικά και σετ προπόνησης.