19 Σεπτέμβριος 2018, 16:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Σεπτέμβριος 2018, 16:16

Αντίστροφη μέτρηση για τον 4ο αγώνα Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης

  • Αντίστροφη μέτρηση για τον 4ο αγώνα Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης
    Από παλαιότερο αγώνα δρόμου

Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός σε συνεργασία με τον Πανιώνιο, το Σύλλογο Αθλουμένων Φίλων του Άλσους Νέας Σμύρνης, το Τμήμα Νεότητας Νέας Σμύρνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, και υπό την Αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, του αθλητικού σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα» και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, διοργανώνει την Κυριακή 14 Οκτωβρίου τους 4ους Αγώνες Ιστορικής Μνήμης (Nea Smyrni Historic Run).

Ο αγώνας θα κλείσει τις «Ιωνικές Γιορτές» με στόχο να είναι ο αθλητισμός αυτός που θα σημάνει τη λήξη του μεγάλου πολιτιστικού φεστιβάλ.

Οι αναφορές μνήμης στη πόλη της Νέας Σμύρνης βρίσκονται σε κάθε της σημείο. Η Αγία Φωτεινή, η Ευαγγελική Σχολή, ο Πανιώνιος, τα μνημεία, οι πλατείες και τα ονόματα των δρόμων της αποτελούν αναφορά μνήμης της Μικρασιατικής γης και της ευρύτερης περιοχής μέχρι την Κωνσταντινούπολη, τη Θράκη και τον Πόντο. Ο αγώνας φιλοδοξεί να συμβάλει στη γνώση και στη διαμόρφωση συνείδησης της ιστορικότητας της Νέας Σμύρνης.

Οι δρομείς μπορούν να λάβουν μέρος στα αγωνίσματα των 10 χλμ., 5 χλμ. και των 2,5 χλμ. Οι εγγραφές συνεχίζονται μέχρι την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης neasmirnihistoricrun.gr, στον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Νέας Σμύρνης (καθημερινά, 9:00-14:00), αλλά και στο περίπτερο του Δήμου στο Άλσος της Νέας Σμύρνης (καθημερινά, 9:00-14:00 και 18:00-21:00).