19 Σεπτέμβριος 2018, 13:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Σεπτέμβριος 2018, 13:18

Μήνυση συνταξιούχων κατά Αχτσιόγλου: Δεν δίνετε συντάξεις για να εμφανίσετε πλεόνασμα

  • Μήνυση συνταξιούχων κατά Αχτσιόγλου: Δεν δίνετε συντάξεις για να εμφανίσετε πλεόνασμα
    (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ορέστης Παναγιώτου)

Το να διερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί ποινικά αδικήματα σε βάρος των συνταξιούχων ζητά από την ελληνική δικαιοσύνη το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων το οποίο κατέθεσε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών μήνυση κατά της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας αλλά και κατά των διοικητών του ΕΦΚΑ και του ΕΤΕΑΕΠ.

Όπως τονίζεται στη μηνυτήρια αναφορά, συνολικά 180.000 συντάξεις και εφάπαξ βρίσκονται σε εκκρεμότητα, κάτι που θεωρείται ότι γίνεται σκόπιμα από την κυβέρνηση ώστε να δείξει στους δανειστές ότι υπάρχει υπερπλεόνασμα στον ΕΦΚΑ.

Κατά το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων η καθυστέρηση φτάνει έως τους 27 μήνες για τις κύριες συντάξεις και έως 6 χρόνια για τις επικουρικές, και παρά τις συνεχείς εξώδικες οχλήσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες δεν έχουν εκδοθεί μέχρι και σήμερα οριστικές αποφάσεις συνταξιοδότησης. Ειδικά στο πρώην Γενικό Λογιστήριο Κράτους, όπως καταγγέλλεται, μετά την ένταξή του στον ΕΦΚΑ επικρατεί χαώδης κατάσταση και η μόνιμη απάντηση είναι ότι αναμένονται οι εγκύκλιοι.

Επίσης, στη μηνυτήρια αναφορά τονίζεται ότι η καθυστέρηση έκδοσης των οριστικών αποφάσεων συνταξιοδότησης έχει ως συνέπεια την καθυστέρηση στην απονομή του εφάπαξ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ