19 Σεπτέμβριος 2018, 13:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Σεπτέμβριος 2018, 13:34

Έγιναν τα «Σταυρέτκα 2018» στη Θέρμη (φωτο)

  • Έγιναν τα «Σταυρέτκα 2018» στη Θέρμη (φωτο)
    (Φωτ.: Σωματείο «Παναγία Σουμελά» Δήμου Θέρμης)
  • Έγιναν τα «Σταυρέτκα 2018» στη Θέρμη (φωτο)
  • Έγιναν τα «Σταυρέτκα 2018» στη Θέρμη (φωτο)
  • Έγιναν τα «Σταυρέτκα 2018» στη Θέρμη (φωτο)

Με τρικούβερτο ποντιακό γλέντι ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» Δήμου Θέρμης» για τη γιορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Τα «Σταυρέτκα 2018» ξεκίνησαν την Τρίτη 11 και ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου.

Το σωματείο για μια ακόμη χρονιά είχε προγραμματίσει εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

Την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου στην κεντρική πλατεία της Θέρμης πραγματοποιήθηκε δράση γνώσεων και μνήμης με τίτλο «Ο Πόντος ζει» από τον σκιτσογράφο Δημήτρη Νικολαΐδη και τον χορευτή Νίκο Παλασίδη. Παραμονή της μεγάλης γιορτής τελέστηκε εσπερινός στο παρεκκλήσι της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και έγινε λιτανεία της εικόνας στο Άλσος της Τράπεζας (Τούμπας) Θέρμης.

Το βράδυ της Παρασκευής 14 Σεπτεμβρίου στην πλατεία της Θέρμης πραγματοποιήθηκε το χορευτικό αντάμωμα «Η παράδοση ενώνει», το οποίο ήταν αφιερωμένο στην Κρήτη και τον Πόντο. Το παρών έδωσαν χορευτικά τμήματα από την «Ιδαία Γη», το Σύλλογο Έρευνας και Διάδοσης της Κρητικής Παράδοσης, το Σύλλογο Φίλων Κρητικής Παράδοσης «Ξαστεριά» Θέρμης, το Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ποντίων Άρδασσας, την Ένωση Ποντίων Δροσιάς Αττικής, το Σύλλογο Ποντίων Κ. Σχολαρίου «Ανέβζυγος Αροθυμία» και το Σωματείο «Παναγία Σουμελά» Δήμου Θέρμης.

Την τελευταία ημέρα ο κόσμος γλέντησε με τους: Μπάμπη Ιορδανίδη, Γιώργο Ορφανίδη και Χρήστο Γεωργιάδη στο τραγούδι, Αντώνη Νικηφορίδη, Ανδρέα Κουγιουμτζίδη και Παναγιώτη Βελονά στη λύρα, Νίκο Γκότσιο στο κλαρίνο και Γιώργο Λαζαρίδη στο νταούλι.

  • Φωτογραφίες: Σωματείο «Παναγία Σουμελά» Δήμου Θέρμης.
Εκδηλωσεις
ΤΡΙΤΗ11
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
2018
19:30
Πολυήμερες εκδηλώσεις προς τιμήν της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.