19 Σεπτέμβριος 2018, 08:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Σεπτέμβριος 2018, 17:25

Καιρός: Επιμένουν οι βοριάδες την Τετάρτη

  • Καιρός: Επιμένουν το μελτέμι και η ζέστη κυρίως στα δυτικά
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Γενικά αίθριο καιρό προβλέπει για την Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική τοπικές νεφώσεις στα βόρεια και ανατολικά τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες, ενώ στη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Ήπειρο, νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται κατά περιόδους αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη Θεσσαλία και την ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός και άνεμοι στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ και στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.