18 Σεπτέμβριος 2018, 15:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Σεπτέμβριος 2018, 15:40

Ομηρία Γαλλίδας στη Λαμία: Νέα στοιχεία περιπλέκουν την υπόθεση

  • Ομηρία Γαλλίδας στη Λαμία: Νέα στοιχεία περιπλέκουν την υπόθεση
    Ο 34χρονος και η σύντροφός του οδηγούνται στα δικαστήρια της Λαμίας

Μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει τη Λαμία, και ταυτόχρονα έχει αφήσει πολλά ερωτηματικά στους αστυνομικούς που τη χειρίζονται, είναι αυτή του 34χρονου που κατηγορείται ότι για τέσσερις ημέρες κρατούσε στο σπίτι του όμηρο μια 40χρονη Γαλλίδα και ότι η ομηρία ήταν σε γνώση της 24χρονης συντρόφου του που μένει στο ίδιο σπίτι και κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν η Γαλλίδα κάλεσε την Αστυνομία από το κινητό της τηλέφωνο.

Αυτό είναι ένα από τα σημεία που προβληματίζουν τις Αρχές καθώς η 40χρονη που κατήγγειλε ότι ο άνδρας την κρατούσε δεμένη χειροπόδαρα για κάποιες ώρες όχι μόνο δεν είχε δεσμά αλλά κατάφερε να επικοινωνήσει με την κόρη της και μία φίλη της στη Γαλλία παραπάνω από μία φορές. Μάλιστα, το στίγμα από το κινητό ήταν αυτό που «πρόδωσε» τον φερόμενο απαγωγέα και οδήγησε τους αστυνομικούς στο σπίτι του.

Σύμφωνα με τη γυναίκα, ο κατηγορούμενος την παρέλαβε από τον σιδηροδρομικό σταθμό στο Λιανοκλάδι και την πήγε στο σπίτι του στο κέντρο της Λαμίας. Στη συνέχεια την έδεσε, τη φίμωσε, την κλείδωσε σε ένα δωμάτιο και της ανακοίνωσε: «Καλωσήρθες στη φυλακή μου, θα είσαι πάντα η σκλάβα μου».

Ο Δημήτρης Κρούπης, δικηγόρος του 34χρονου, αρκέστηκε να πει πως υπάρχουν στοιχεία που θα καταρρίψουν την κατηγορία περί αρπαγής. Άφησε δε να εννοηθεί ότι πρόκειται για ένα ερωτικό παιχνίδι ανάμεσα στους δύο –οι αστυνομικοί βρήκαν και ερωτικά βοηθήματα–, τονίζοντας ότι η Γαλλίδα είχε φιλοξενηθεί για μία εβδομάδα στο σπίτι του εντολέα του και τον Σεπτέμβριο του 2016.

Ο 34χρονος ζήτησε και πήρε νέα προθεσμία για να απολογηθεί καθώς χθες το απόγευμα στο Τμήμα Ασφάλειας Λαμίας εμφανίστηκαν δύο γυναίκες που ισχυρίστηκαν ότι έχουν πέσει θύμα βιασμού και αρπαγής από τον ίδιο άνδρα. Έτσι μεταφέρθηκε πίσω στα κρατητήρια μέχρι και την Παρασκευή το μεσημέρι που θα βρεθεί και πάλι στα δικαστήρια.