18 Σεπτέμβριος 2018, 14:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Σεπτέμβριος 2018, 14:39

Άγιαξ-ΑΕΚ: Η Ένωση επιστρέφει στους ομίλους του Champions League

  • Άγιαξ-ΑΕΚ: Η Ένωση επιστρέφει στους ομίλους του Champions League
    (Πηγή: Facebook / AEK FC / ΠΑΕ ΑΕΚ)

Ο Μιχάλης Μπακάκης μιλάει αποκλειστικά στον ΟΠΑΠ για την επιστροφή της ΑΕΚ μετά από 12 χρόνια στους ομίλους του Champions League και για το αυριανό πρώτο παιχνίδι με τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ. «Θα δώσουμε τα πάντα και θα δουλέψουμε πολύ σκληρά στον αγωνιστικό χώρο για να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα. Πάντα η αρχή είναι πολύ σημαντική γιατί παίρνεις ψυχολογία για τη συνέχεια. Θέλουμε να συνεχιστεί το αήττητο σερί των 14 αγώνων στην Ευρώπη και να το φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται», δηλώνει ο διεθνής παίκτης της ΑΕΚ.

Η αποκλειστική συνέντευξη του Μιχάλη Μπακάκη στον ΟΠΑΠ:

Champions League 12 χρόνια μετά. Πώς περιμένετε την πρώτη σας συμμετοχή;
Σίγουρα είναι κάτι πολύ σημαντικό, παλέψαμε πάρα πολύ για να έρθουμε σε αυτή τη φάση και να μπούμε στους ομίλους του Champions League. Το περιμένουμε όλοι πώς και πώς. Θα είναι μια συναρπαστική εμπειρία να παίξουμε στους ομίλους του Champions League και είμαστε όλοι έτοιμοι για το πρώτο βήμα».

14 παιχνίδια αήττητοι στην Ευρώπη. Το ρεκόρ μπορεί να συνεχιστεί;
Θα θέλαμε πάρα πολύ να συνεχιστεί και να φτάσουμε το ρεκόρ όσο πιο ψηλά γίνεται. Θα πάμε μέσα στον Άγιαξ, είναι μια δύσκολη έδρα, μια πολύ καλή ομάδα με εμπειρίες, χρόνια στο Champions League και θα προσπαθήσουμε να διευρύνουμε ακόμη περισσότερο το σερί μας.

Πόσο σημαντικός είναι ο αγώνας και πού θα κριθεί;
Πάντα η αρχή είναι πολύ σημαντική γιατί παίρνεις ψυχολογία για τη συνέχεια. Είναι πολλά τα θετικά. Θα πάμε συγκεντρωμένοι στον Άγιαξ με προϋπόθεση να μην χάσουμε. Θα δώσουμε τα πάντα, θα δουλέψουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο πολύ σκληρά για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Μέχρι πού μπορεί να φτάσει η ΑΕΚ στο Champions League;
Το μέχρι πού μπορεί να φτάσει δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Βλέπουμε, όπως έχουμε ξαναπεί, το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Πηγαίνουμε πάντα για να κερδίσουμε, είτε εντός έδρας, είτε εκτός έδρας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δίνουμε πάντα το 100% για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Και στη συνέχεια, αναλόγως πώς θα πάνε τα παιχνίδια, θα δούμε μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε.

Μπορεί η ΑΕΚ να κατακτήσει ξανά το πρωτάθλημα και να συνεχίσει τις επιτυχίες στην Ευρώπη;
Πέρσι ήμασταν στο Europa League και διεκδικούσαμε το πρωτάθλημα και το πήραμε. Έχουμε και το θεσμό του Κυπέλλου. Σίγουρα και στις τρεις διοργανώσεις θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε. Σίγουρα βασικός μας στόχος είναι να κατακτήσουμε ξανά το πρωτάθλημα, να κατακτήσουμε και το Κύπελλο και να κάνουμε μια πάρα πολύ καλή πορεία στο Champions League.