18 Σεπτέμβριος 2018, 23:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Σεπτέμβριος 2018, 21:37

Γιορτή πολιτισμού το ποντιακό πανοΰρ 2018 στη Μεταμόρφωση (βίντεο)

  • (Βίντεο: FocusTV)

Με μια μεγάλη γιορτή του ποντιακού πολιτισμού με προσκεκλημένους όλους (Πόντιους και μη) που ήθελαν να δουν και να νιώσουν από κοντά τι θα πει «ποντιακό πανοΰρ» πραγματοποιήθηκε το ποντιακό γλέντι του Συλλόγου Ποντίων Μεταμόρφωσης «Ο Εύξεινος Πόντος». Η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, όμως η κακοκαιρία άλλαξε τα σχέδια των διοργανωτών και τελικά μετατέθηκε για μία ημέρα μετά.

Παρά την αλλαγή της τελευταίας στιγμής στο Δημοτικό Γήπεδο Μεταμόρφωσης-Λυκόβρυσης δεν έπεφτε καρφίτσα.

«Των Ελλήνων οι κοινότητες φτιάχνουν άλλο γαλαξία, με χορούς κυκλωτικούς. Οι Πόντιοι είναι μία από τις κοινότητες των Ελλήνων που ξεχωρίζει με την πολιτιστική της παράδοση, τους χορούς της, τις μουσικές και θεωρώ ότι για την πόλη μας είναι ένα πολύ σημαντικό και ζωντανό κύτταρο», δήλωσε στην κάμερα του Focus TV ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης Μιλτιάδης Καρπέτας.

Το ποντιακό σωματείο και οι δεκάδες εθελοντές του είχαν φροντίσει όλες τις λεπτομέρειες ώστε ο κόσμος να περάσει μια αξέχαστη βραδιά. Την εκδήλωση, μεταξύ άλλων, τίμησε και ο ηθοποιός Λάζος Τερζάς.

Στο γλέντι συμμετείχαν οι: Γιώτης Γαβριηλίδης (τραγούδι), Γιάννης Χατζαρίδης (λύρα), Στέφανος Καλλιανίδης (τραγούδι), Κώστας Φωτιάδης (λύρα), Παναγιώτης Μανιάτης (νταούλι) και Δαμιανός Παπαδόπουλος (νταούλι).

Εκδηλωσεις