17 Σεπτέμβριος 2018, 13:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Σεπτέμβριος 2018, 15:04

Καμμένος: Θα αποσύρω την εμπιστοσύνη αν η Συμφωνία των Πρεσπών έρθει στη Βουλή

  • Ο Πάνος Καμμένος απειλεί με αποκαλύψεις και καταγγέλει «στημένο κόλπο» διάλυσης των ΑΝΕΛ
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Αρβανιτίδης)

Άνοιγμα στη ΝΔ ζητώντας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να πετάξει έξω όλα τα φασισταριά που έχει μαζέψει» αναφερόμενος ονομαστικά στον Μάκη Βορίδη, στον Άδωνι Γεωργιάδη και στον Θάνο Πλεύρη έκανε ο Πάνος Καμμένος. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι οι συγκεκριμένοι βουλευτές είναι «τα άκρα που έλεγε ο Καραμανλής». Στη συνέχεια κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να φέρει πίσω στην παράταξη ανθρώπους που υπηρέτησαν σε κυβερνήσεις της ΝΔ με σοβαρότητα, και να κοιτάξει να συμφιλιωθεί με τα άλλα κόμματα που αυτή τη στιγμή κυβερνούν.

Καμμένος: Η ΝΔ είμαι εγώ και όχι αυτοί. Δεν είναι τα άκρα που δεν συνεργάζεται ο Καραμανλής, ούτε οι νεοφιλελεύθεροι που τους διέγραψε ο ίδιος ο Μητσοτάκης.

Σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών εμφανίστηκε βέβαιος ότι δεν θα κυρωθεί και επανέλαβε για μία ακόμα φορά ότι οι ΑΝΕΛ ως κυβερνητικοί εταίροι θα κάνουν το παν προς αυτή την κατεύθυνση, και ότι ο ίδιος θα κάνει τα πάντα ώστε το κείμενο να μην φτάσει στη Βουλή. «Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ψηφίσουμε. Έχω δεσμευτεί δημόσια εδώ και καιρό. Δεν θα συμμετέχουμε σε κυβέρνηση που θα φέρει τη συμφωνία στη Βουλή. Θα αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας στην κυβέρνηση», υπογράμμισε και σημείωσε ότι θα εφαρμοστεί κομματική πειθαρχία.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μίλησε ακόμα για παραβίαση της συμφωνίας από την πλευρά των Σκοπίων, μιας και, όπως είπε, ο Ζόραν Ζάεφ μιλά για πράγματα που δεν υπάρχουν. Μάλιστα αποκάλυψε ότι και ο ίδιος και ο πρωθυπουργός επικοινώνησαν με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ για να του επισημάνουν ότι χρησιμοποιώντας τον όρο «Μακεδονία» παραβιάζει τη συμφωνία. Συνεπώς, κατά τον Πάνο Καμμένο, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να δει κατά πόσο θα ισχύσει η συμφωνία εφόσον η άλλη πλευρά δεν την εφαρμόζει.