19 Σεπτέμβριος 2018, 23:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Σεπτέμβριος 2018, 22:22

Πλατεία Προσφύγων Μικράς Ασίας «Γιώργος Καραγιάννης» απέκτησε η Τρίπολη

  • Πλατεία Προσφύγων Μικράς Ασίας «Γιώργος Καραγιάννης» απέκτησε η Τρίπολη
    (Φωτ.: Δήμος Τρίπολης)
  • Πλατεία Προσφύγων Μικράς Ασίας «Γιώργος Καραγιάννης» απέκτησε η Τρίπολη
    (Φωτ.: Δήμος Τρίπολης)
  • Πλατεία Προσφύγων Μικράς Ασίας «Γιώργος Καραγιάννης» απέκτησε η Τρίπολη
    (Φωτ.: arcadiaportal.gr)

Εκδήλωση για τη μετονομασία της Πλατείας Φιλικών σε Πλατεία Προσφύγων Μικράς Ασίας «Γιώργος Καραγιάννης» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στην Τρίπολη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Πλήθος κόσμου παρευρέθη στις εκδηλώσεις μετονομασίας, αποδίδοντας τιμές στον μικρασιατικό ελληνισμό.

Η πόλη απέδωσε την οφειλόμενη τιμή στον Γιώργο Καραγιάννη (κινηματογραφικό και τηλεοπτικό παραγωγό, και ιδρυτή των ΚΑΠΑ studios) για την προσφορά του στην περιοχή, αλλά και σε όλους τους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας. Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Τριπόλεως Αναστάσιος Κακλαμάνος με την ανάγνωση της απόφασης σύμφωνα με την οποία έγινε η μετονομασία της πλατείας. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, και μετά, φανερά συγκινημένος, μίλησε ο τιμώμενος Γ. Καραγιάννης.

Την επομένη τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης, με τον μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρο. Λίγο αργότερα στο χώρο του Μνημείου Προσφύγων, στην Πλατεία Προσφύγων Μικράς Ασίας, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον πρόεδρο της Παμπροσφυγικής Ένωσης Νομού Αρκαδίας, Νικόλαο Τσιάμουλο. Η τελετή ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.


(Βίντεο: drt915news)