15 Σεπτέμβριος 2018, 20:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Σεπτέμβριος 2018, 19:30

Δύο συλλήψεις αλλοδαπών για εισαγωγή κοκαΐνης

  • Συναγερμός στο «Ελ.Βενιζέλος»: Tηλεφώνημα για αεροπειρατεία σε πτήση προς Λονδίνο
    (Φωτ. αρχείου)

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής συνέλαβαν, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τα Πατήσια, μία 53χρονη από τη Φινλανδία και έναν 51χρονο Νιγηριανό, για εισαγωγή στην Ελλάδα ποσότητας κοκαΐνης. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η 53χρονη αφίχθηκε αεροπορικώς στη χώρα μας από τον Παναμά, μέσω Κωνσταντινούπολης.

Μετέφερε στην αποσκευή της, επιμελώς κρυμμένη, σε πέντε τυποποιημένες συσκευασίες σαμπουάν, ποσότητα κοκαΐνης σε παχύρευστη μορφή (πάστα) συνολικού βάρους 2.230 γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε.

Από την έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκε ο Νιγηριανός παραλήπτης της συγκεκριμένης ποσότητας κοκαΐνης και συνελήφθη στην περιοχή των Πατησίων, ενώ αναζητείται ο αλλοδαπός, που στρατολόγησε και διεκπεραίωσε τη διαδικασία μετάβασης της συλληφθείσας στη Λατινική Αμερική για τη μεταφορά των ναρκωτικών.

Όπως διαπιστώθηκε, οι συλληφθέντες που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, αποτελούν μέλη ευρύτερου κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης από χώρες της Ν. Αμερικής προς την Ελλάδα.