14 Σεπτέμβριος 2018, 21:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Σεπτέμβριος 2018, 20:28

Γάζα: Τρεις Παλαιστίνιοι νεκροί από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών

  • Γάζα: Τρεις Παλαιστίνιοι νεκροί από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών
    (Φωτ.: EPA / Mohammed Saber)

Για μια ακόμα Παρασκευή, όπως συμβαίνει από τα τέλη Μαρτίου, χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν στη Λωρίδα της Γάζας, με τις συγκρούσεις να είναι σφοδρές. Τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 30 τραυματίστηκαν σήμερα από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών, σύμφωνα με πηγές των παλαιστινιακών υπηρεσιών υγείας.

Μεταξύ των νεκρών είναι και ένας 14χρονος, ο Μουστάφα Άμπεντ Ράμπο, ο οποίος σκοτώθηκε κοντά στην Τζαμπαλία, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων και συγκρούσεων.

Μία εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι 13.000 Παλαιστίνιοι συμμετείχαν σε αυτές τις διαδηλώσεις. «Οι συγκεντρωμένοι πυρπόλησαν ελαστικά, εκτόξευαν πέτρες και μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό εναντίον του τείχους ασφαλείας και των Ισραηλινών στρατιωτών που βρίσκονταν εκεί», πρόσθεσε.

Οι κινητοποιήσεις αυτές έχουν ξεκινήσει από τις 30 Μαρτίου και γίνονται κάθε Παρασκευή κοντά στο τείχος ασφαλείας. Οι διαδηλωτές ζητούν την άρση του αποκλεισμού του θύλακα και διεκδικούν το δικαίωμα των Παλαιστίνιων προσφύγων να επιστρέψουν στα εδάφη από τα οποία εκδιώχθηκαν όταν ιδρύθηκε το Ισραήλ, το 1948. Από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις 178 Παλαιστίνιοι και ένας Ισραηλινός στρατιώτης.

  • ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ.