16 Σεπτέμβριος 2018, 10:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Σεπτέμβριος 2018, 10:18

Λιλιπούτειοι χορευτές παρουσιάζουν ποντιακό χορό και τρελαίνουν το κοινό! (βίντεο)

  • (Βίντεο: Βασίλειος Θωμόπουλος)

Το μεγαλείο της λαϊκής παράδοσης, όπως αυτή αναδεικνύεται μέσα από τη φαντασία και την προσπάθεια της ερασιτεχνικής δημιουργίας, αποτυπώθηκε το διήμερο 8-9 Σεπτεμβρίου στη σκηνή του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου περισσότεροι από 600 χορευτές του χορευτικού τμήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων, όλων των ηλικιών, άφησαν το δικό τους αποτύπωμα στο θεσμό του Διεθνούς Φεστιβάλ της πόλης.

Τα νήπια ανέβηκαν στη σκηνή να παρουσιάσουν έναν ποντιακό χορό, και οι θεατές έμειναν με ανοιχτό το στόμα!

Μέσα από μια παράσταση με θέμα το νερό ως αγαθό για τον άνθρωπο, η χρήση του, η κατάχρησή του, αλλά και η εμπορευματοποίησή του, ο Πολιτιστικός Οργανισμός και το χορευτικό τμήμα του παρουσίασαν μια μοναδική παραγωγή που δίκαια απέσπασε το ζεστό χειροκρότημα όσων κατέκλυσαν και τις δύο ημέρες το Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου.

Κατά τη διάρκεια των παραστάσεων τα μικρότερα παιδιά του χορευτικού τμήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων παρουσίασαν με ζωντάνια και χάρη ένα ποντιακό ομάλ'. Ο κόσμος, όπως ήταν φυσικό, ξέσπασε σε παρατεταμένο χειροκρότημα.