14 Σεπτέμβριος 2018, 10:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Σεπτέμβριος 2018, 10:50

Παραλία Ναυάγιο: Νέο συγκλονιστικό βίντεο από την κατολίσθηση

Σκηνές απόλυτου πανικού και εικόνες βιβλικής καταστροφής περιγράφουν όσοι έζησαν από κοντά τη χθεσινή κατολίσθηση στο Ναυάγιο της Ζακύνθου. Οι βράχοι που έπεσαν στο νερό δημιούργησαν τέτοιο κύμα που είχε σαν αποτέλεσμα να αναποδογυρίσουν τα τουριστικά βαρκάκια – η συγκεκριμένη παραλία είναι προσβάσιμη μόνο από τη θάλασσα.

«Πέσαμε στο νερό. Δίπλα μας είδαμε άλλη μια βάρκα που ήταν κυριολεκτικά στον αέρα να σκάει πάνω στη δικιά μας. Σε αυτή ήταν η οικογένεια των τεσσάρων Τσέχων, με τη γυναίκα να είναι αιμόφυρτη», δήλωσε στο imerazante o Χαράλαμπος Ευριπίδης.

Ο Σπύρος Κάνδηλας, καπετάνιος πλοιαρίου που κάνει το δρομολόγιο προς το Ναυάγιο, ανέφερε ότι τα μεγάλα κομμάτια έπεσαν σε τρία στάδια. Όπως είπε, η τύχη μέσα στην ατυχία ήταν ότι η κατολίσθηση έγινε νωρίς το πρωί διότι όσο περνάει η ώρα όλο και περισσότεροι πηγαίνουν κοντά στους βράχους της παραλίας αναζητώντας σκιά. Ο ίδιος περιέγραψε σκηνές χάους, σκάφη αναποδογυρισμένα, μεγάλη θαλασσοταραχή και κόσμο να φωνάζει. «Ο ένας αναζητούσε τον άλλο, γυναίκες έψαχναν τα παιδιά τους, πρωτόγνωρα πράγματα», σημείωσε.

Εν τω μεταξύ, με φόντο και τις δηλώσεις του καθηγητή Ευθύμιου Λέκκα για τα αίτια της κατολίσθησης, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος δήλωσε στον ρ/σ Θέμα 104,6 ότι άλλες επτά παραλίες στο Ιόνιο θεωρούνται επικίνδυνες γι’ αυτό και έχουν υπάρξει εισηγήσεις από επιστήμονες για την προστασία του φυσικού τοπίου αλλά και της ανθρώπινης ζωής. «Το επόμενο καλοκαίρι θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα από το μεγάλο πρόγραμμα που έχουμε εντάξει στο τρέχον ΕΣΠΑ», σημείωσε και τόνισε ότι κατά καιρούς οι έχοντες ευθύνη για τη λειτουργία των παραλιών έχουν εκδώσει περιοριστικά μέτρα.