14 Σεπτέμβριος 2018, 11:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Σεπτέμβριος 2018, 11:14

Ψηφιοποιήθηκε η θρυλική εκπομπή της ΕΡΤ του 1981 με τον Στέλιο Καζαντζίδη

  • «Ο Στέλιος της καρδιάς μας»: Μια μοναδική παράσταση από τον Δήμο Ν. Ιωνίας
    (Φωτ.: Facebook / Στέλιος Καζαντζίδης - Stelios Kazantzidis)

Τη μνήμη του μεγάλου Πόντιου τραγουδιστή Στέλιου Καζαντζίδη, που έφυγε από τη ζωή στις 14 Σεπτεμβρίου 2001, τιμά το Αρχείο της ΕΡΤ. Η εκπομπή-αφιέρωμα στον μεγάλο λαϊκό τραγουδιστή που είχε προβληθεί στις 28 Νοεμβρίου 1981 ψηφιοποιήθηκε και παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ.

Στην εκπομπή εμφανίζεται μετά από πολλά χρόνια σιωπής ο Στέλιος Καζαντζίδης και εξηγεί τους λόγους που αποτραβήχθηκε από τα μαγαζιά και τη δισκογραφία.

Η συγκεκριμένη εκπομπή αποτέλεσε μεγάλο καλλιτεχνικό και τηλεοπτικό γεγονός και μια ευχάριστη έκπληξη για τους θαυμαστές του τραγουδιστή. Όπως τονίζει, άλλωστε, και ο παρουσιαστής Γιώργος Παπαστεφάνου: «Η απουσία του, η αποχή του απ’ όλα αυτά που συντηρούν τη δόξα ενός τραγουδιστή –δίσκοι, νυχτερινά κέντρα, τηλεόραση– δεν έχουν μειώσει καθόλου τη δική του ακτινοβολία. Αντίθετα, κάνουν πιο έντονη την ανάγκη του κόσμου που τον αγαπάει και θέλει να τον ξαναδεί και να τον ξανακούσει. Γιατί αυτός ο κόσμος, ο λαός, βρίσκει στον Καζαντζίδη τον δικό του άνθρωπο».

Στο αφιέρωμα γίνεται αναφορά την πορεία του Στέλιου Καζαντζίδη, από το ξεκίνημά του μέχρι την καθιέρωσή του στο χώρο του λαϊκού τραγουδιού. Για εκείνον μιλούν ο Απόστολος Καλδάρας, η Καίτη Γκρέι, ο Γιώργος Νταλάρας, ο συγγραφέας Γιώργος Ιωάννου, ο Χάρρυ Κλυνν, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο Διονύσης Σαββόπουλος και η Χάρις Αλεξίου, η οποία ερμηνεύει και το τραγούδι του «Το τελευταίο βράδυ μου», καθώς και απλός κόσμος που εκφράζει το θαυμασμό του.

«Εκεί που διάλεξα και περνάω τις μέρες μου, τους μήνες μου, τα χρόνια μου –αυτά που λείπω από τη δουλειά– βρίσκω τόση ζεστασιά στους ανθρώπους. Είναι τόσο αγνοί άνθρωποι οι αγρότες, οι ψαράδες. Μιλάω γι’ άλλα πράγματα που μου είναι ευχάριστα, όπως για τη θάλασσα, τα ψάρια, τις καλλιέργειες και υπάρχει μια ατμόσφαιρα σ’ αυτά τα σπίτια που είναι γνήσια, ανθρώπινη 100%», είχε πει στον Λευτέρη Παπαδόπουλο ο τραγουδιστής.