13 Σεπτέμβριος 2018, 23:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Σεπτέμβριος 2018, 22:57

Τέλος εποχής για τον θρυλικό σκαραβαίο της Volkswagen

  • Τέλος εποχής για τον θρυλικό σκαραβαίο της Volkswagen
    (Φωτ.: EPA / Mark R. Cristino)

Oριστικό τέλος στην παραγωγή των θρυλικών σκαραβαίων ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι βάζει μέσα στο 2019 η αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen. Οι τίτλοι τέλους για το θρυλικό αυτοκίνητο θα πέσουν με την κυκλοφορία δύο τελευταίων μοντέλων, προκειμένου να τιμήσει την πλούσια κληρονομιά ενός οχήματος που συνδέθηκε άρρηκτα με την ιστορία του αυτοκινήτου.

Το πρώτο μοντέλο του σκαραβαίου κυκλοφόρησε στη ναζιστική Γερμανία το 1938, με την πρόθεση να γίνει το αυτοκίνητο του λαού.

«Η απώλεια του σκαραβαίου μετά από τρεις γενιές και σχεδόν επτά δεκαετίες θα προκαλέσει πολλά συναισθήματα στους πολυάριθμους αφοσιωμένους οπαδούς του«, παραδέχτηκε ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Volkswagen βόρειας Αμερικής Χίνριχ Βέκμπεν.

Η εταιρεία σκοπεύει να επικεντρωθεί στο μέλλον στα μεγαλύτερα, οικογενειακού τύπου αυτοκίνητα καθώς και στα ηλεκτροκίνητα οχήματα. Από το 1997 έως το 2010 κυκλοφόρησε μια νέα σειρά μοντέλων του σκαραβαίου. Ο θρυλικός σκαραβαίος ή κατσαριδάκι έκανε καριέρα και στον κινηματογράφο, με τη σειρά ταινιών της Disney Χέρμπι (Herbie).