13 Σεπτέμβριος 2018, 20:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Σεπτέμβριος 2018, 20:30

Λέκκας: Κίνδυνος κατολίσθησης σε επτά ακόμη παραλίες στο Ιόνιο

  • Απαγόρευση προσέγγισης επικίνδυνων σημείων στην παραλία Ναυάγιο στη Ζάκυνθο
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / STR)

Τρομακτική ήταν η κατολίσθηση που σημειώθηκε το μεσημέρι στην παραλία Ναυάγιο στη Ζάκυνθο, όπου είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό επτά τουριστών. Η διάσημη παραλία της Ζακύνθου ωστόσο δεν είναι η μόνη που βρίσκεται στη λίστα των επικίνδυνων για τέτοια φαινόμενα, όπως δήλωσε ο Ευθύμης Λέκκας.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας επισήμανε πως επτά ακόμη παραλίες στο Ιόνιο έχουν αρνητικές κλίσεις, όπου είναι πιθανή μια κατολίσθηση.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Ευθύμης Λέκκας υπογράμμισε πως υπάρχουν και άλλα επίφοβα σημεία. «Το Πόρτο Κατσίκι της Λευκάδας και ο Μύρτος της Κεφαλονιάς είναι δύο από αυτές. Προτείναμε στην περιφέρεια ένα πρόγραμμα έρευνας που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, για την αντιμετώπιση των κινδύνων. Η “ζωνοποίηση” των περιοχών και η χρήση προστατευτικών συρμάτων που θα απαγορεύουν στο κοινό να πλησιάζει τα επικίνδυνα σημεία είναι μία από τις λύσεις που προτείνονται», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η κατολίσθηση σήμανε συναγερμό στις υπηρεσίες διάσωσης, αφού το τεράστιο κύμα που προκλήθηκε από την πτώση των βράχων στη θάλασσα αναποδογύρισαν βάρκες που προσέγγιζαν την παραλία, ενώ μεταξύ των λουομένων επικράτησε πανικός. Στο σημείο βρέθηκαν άνδρες της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ, όπου ερεύνησαν την περιοχή για τυχόν αγνοούμενους ή εγκλωβισμένους. Η παραλία παραμένει κλειστή και δεν γίνεται στάση για τους τουρίστες.