13 Σεπτέμβριος 2018, 17:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Σεπτέμβριος 2018, 16:23

Η ΔΙΣΥΠΕ για το θάνατο του Βασίλη Ιντζέ

  • Η ΔΙΣΥΠΕ ενάντια στην υποψηφιότητα Καιρίδη – Ζητείται ξεκάθαρη θέση για τη Γενοκτονία

Τη λύπη του και τα βαθιά συλλυπητήρια προς την οικογένεια του πρώην υπουργού και βουλευτή Σερρών του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Ιντζέ εκφράζει το ΔΣ της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων μέσω δελτίου Τύπου.

«Έναν ευπατρίδη πολιτικό που προσέφερε τα μέγιστα στον ελληνισμό και ειδικότερα κατά την διάρκεια της θητείας του ως υπουργός στον ποντιακό ελληνισμό. Αιωνία του η μνήμη» αναφέρει το δελτίο Τύπου που συνυπογράφεται από τον πρόεδρο Γεώργιο Αμαραντίδη και τον γενικό γραμματέα Βασίλειο Μωυσίδη.

Ο Βασίλης Ιντζές υπήρξε ο πρώτος υπουργός βορείου Ελλάδος του ΠΑΣΟΚ και κατά τη διάρκεια της θητείας του στάθηκε αρωγός σε πολλούς ποντιακούς συλλόγους, τόσο της Θεσσαλονίκης όσο και της Μακεδονίας, της Θράκης και της Αττικής. Ως παθιασμένος Πόντιος ήταν ένας από τους εμπνευστές της διεξαγωγής του Α΄ Παγκόσμιου Συνεδρίου του Ποντιακού Ελληνισμού, στο οποίο πρόεδρος ήταν ο επίτιμος πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Παρχαρίδης και γενική γραμματέας η πρώην πρόεδρος της Μέριμνας Ποντίων Κυριών Μαίρη Στεργιάδου.