13 Σεπτέμβριος 2018, 15:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Σεπτέμβριος 2018, 15:05

Συγκλονιστικό βίντεο από το Ναυάγιο, την ώρα της κατολίσθησης

  • Τα αποτελέσματα της επιστημονικής αυτοψίας στο Ναυάγιο της Ζακύνθου (βίντεο)
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Μία οικογένεια Τσέχων (ένα ζευγάρι και δύο παιδιά) καθώς και ένας ακόμα τουρίστας που φέρει πολλαπλά κατάγματα είναι ο πρώτος απολογισμός μετά την κατολίσθηση που έγινε λίγο μετά τις 11:30 στη διάσημη παραλία Ναυάγιο στη Ζάκυνθο. Αν και αρχικά υπήρχαν αναφορές για αγνοούμενους, εντούτοις μετά την καταμέτρηση που έγινε στα τουριστικά σκάφη που βρίσκονταν στην περιοχή δεν βρέθηκε να λείπει κάποιος. Είναι χαρακτηριστικό ότι η γυναίκα από την Τσεχία που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ζακύνθου βρισκόταν σε βαρκάκι και το κύμα την πέταξε σε διπλανό σκάφος, ο καπετάνιος του οποίου την έβγαλε από το νερό.

Η συγκεκριμένη παραλία είναι προσβάσιμη μόνο μέσω της θάλασσας γι’ αυτό και όταν έπεσε ο μεγάλος βράχος στο νερό και αναποδογύρισαν τρία σκάφη πολλοί φοβήθηκαν ότι μπορεί να υπάρξει ακόμα και θανάσιμος τραυματισμός.

«Ακούστηκε ένα θόρυβος και έπεσε ένα μικρό κομμάτι βράχου, στη συνέχεια ένα δεύτερο μεγαλύτερο, και, τέλος, τρίτο μεγάλο κομμάτι βράχου που κατά την πτώση δημιούργησε μια θαλάσσια δίνη η οποία αναποδογύρισε τις βάρκες», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μέλος πληρώματος που βρίσκονταν στην περιοχή.

Στο Ναυάγιο θα μεταφερθούν βαριά σκαπτικά μηχανήματα προκειμένου να απομακρύνουν τα φερτά υλικά. Την ώρα της κατολίσθησης υπήρχαν εκατοντάδες τουρίστες με μικρά παιδιά, που επιβιβάστηκαν σε σκάφη και απομακρύνθηκαν από την παραλία η οποία εκκενώθηκε προληπτικά. Ομάδες της ΕΜΑΚ εστάλησαν στην περιοχή, ενώ άμεση ήταν η ανταπόκριση και από το Λιμενικό.

Συγκλονιστικό είναι το βίντεο που κατέγραψε τουρίστας και στο οποίο φαίνεται ο βράχος να καταρρέει και κόσμος να τρέχει πανικόβλητος: