13 Σεπτέμβριος 2018, 11:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Σεπτέμβριος 2018, 11:08

Εργασιακά, αποκρατικοποιήσεις και κόκκινα δάνεια στη συνάντηση με τους θεσμούς

  • Εργασιακά, αποκρατικοποιήσεις και κόκκινα δάνεια στη συνάντηση με τους θεσμούς
    Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος βγαίνει από το υπουργείο Δικαιοσύνης μετά τη συνάντησή του με τους επικεφαλής των θεσμών (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Με φόντο το φρένο που έβαλε στην ελληνική κυβέρνηση ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σχετικά με την περικοπή των συντάξεων (θέμα που τέθηκε χθες και επισήμως στους εκπροσώπους των θεσμών), σήμερα συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις του οικονομικού επιτελείου στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας.

Στο τραπέζι των συζητήσεων, σύμφωνα με την ΕΡΤ, θα βρεθούν τα εργασιακά, και κυρίως τα ζητήματα του κατώτατου μισθού και της αδήλωτης εργασίας, τα χρηματοοικονομικά, τα κόκκινα δάνεια και ο εξωδικαστικός συμβιβασμός. Επί τάπητος και οι μεταρρυθμίσεις, οι αποκρατικοποιήσεις και τα ζητήματα ενέργειας.

Η ελληνική πλευρά έθεσε χθες στο κουαρτέτο τα επιχειρήματά της για τη μη εφαρμογή του μέτρου της μείωσης των συντάξεων που έχει προγραμματιστεί να γίνει στις αρχές του 2019. Κυβερνητικές πηγές χαρακτήριζαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «ευχάριστη έκπληξη» το γεγονός ότι κανένας από την πλευρά των θεσμών και κυρίως το ΔΝΤ, δεν επέμεινε πως το μέτρο της μείωσης των συντάξεων είναι διαρθρωτικό.