13 Σεπτέμβριος 2018, 08:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Σεπτέμβριος 2018, 16:38

Ακόμα πιο ακριβά iPhone και ρολόι-καρδιολόγος από την Apple

Ακόμα πιο ακριβά και λιγότερο επαναστατικά είναι τα τρία νέα μοντέλα iPhone που παρουσίασε η Apple, ενώ πλέον η εταιρεία λανσάρει και ένα νέο έξυπνο ρολόι με δυνατότητες… καρδιολόγου. Τα νέα μοντέλα έχουν μεγαλύτερο μέγεθος· οι παραγγελίες θα ξεκινήσουν τις επόμενες μέρες.

Το XS Max –το μεγαλύτερο και ακριβότερο iPhone μέχρι σήμερα– έχει οθόνη 6,5 ιντσών και τιμή από 1.099 δολάρια. Η οθόνη του είναι με τεχνολογία OLED.

Το νέο iPhone XS έχει οθόνη 5,8 ιντσών και τιμή που ξεκινά από τα 999 δολάρια, ενώ το φθηνότερο από τα τρία, το XR, έχει οθόνη 6,1 ιντσών και μπορεί κάποιος να το αποκτήσει με τουλάχιστον 749 δολάρια.

Και τα τρία νέα μοντέλα διαθέτουν τον ισχυρότερο επεξεργαστή A12 Bionic που μπορεί να «σηκώσει» πιο εξελιγμένα βιντεοπαιχνίδια, προγράμματα επαυξημένης πραγματικότητας και άλλες βαριές εφαρμογές. Επίσης, η μπαταρία του νέου XS θα διαρκεί περίπου μισή ώρα παραπάνω σε σχέση με αυτή του μοντέλου Χ. Τα μοντέλα XS και XS Max έχουν από δύο κάμερες των 12 megapixel, ενώ το XR μόνο μία οπίσθια.

Το ρολόι-καρδιολόγος
Το νέο έξυπνο ρολόι Apple Watch Series 4 έχει μεγαλύτερες δυνατότητες σύνδεσης στο διαδίκτυο, μεγαλύτερη οθόνη, ισχυρότερο επεξεργαστή και ευρύτερη γκάμα χαρακτηριστικών που επιτρέπουν την παρακολούθηση της σωματικής κατάστασης και υγείας του χρήστη.

Μεταξύ άλλων, διαθέτει έναν αισθητήρα ηλεκτροκαρδιογραφήματος που καταγράφει την κίνηση της καρδιάς και τα πιθανά σημάδια καρδιακής ανεπάρκειας. Ακόμα περιλαμβάνει όργανα που ανιχνεύουν την πτώση του χρήστη, και αν αυτός μείνει ακίνητος για πάνω από ένα λεπτό η συσκευή αυτόματα κάνει κλήση έκτακτης ανάγκης.

Οι παραγγελίες των ρολογιών που ήδη έχουν εγκριθεί από την Υπηρεσία Τροφίμων και των ΗΠΑ θα ξεκινήσουν στις 14 Σεπτεμβρίου. Η τιμή τους θα είναι από 499 δολάρια.