11 Σεπτέμβριος 2018, 13:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Σεπτέμβριος 2018, 13:11

Η Μικρασιάτισσα Ευαγγελία Μαργαρώνη, η κυρα-Βαγγελιώ, με δικά της λόγια

  • Η Μικρασιάτισσα Ευαγγελία Μαργαρώνη, η κυρα-Βαγγελιώ, με δικά της λόγια
    (Φωτ.: ogdoo.gr)

Έφυγε την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου από τη ζωή, σε ηλικία 90 ετών, μια από τις σημαντικότερες μουσικούς του μεταπολεμικού λαϊκού τραγουδιού. Η Κυρία Ευαγγελία Μαργαρώνη. 

Γράφει ο Θανάσης Γιώγλου στο ogdoo.gr:

Είχα τη μεγάλη χαρά να την γνωρίσω, να την επισκεφθώ αρκετές φορές στο σπίτι της στην Κοκκινιά, να ακουμπήσω στο πιάνο της και στο παλιό μαύρο τηλέφωνο που μιλούσε με τον Τσιτσάνη, και να την ακούω να διηγείται σπάνιες ιστορίες από τη μεγάλη διαδρομή της στο χώρο της λαϊκής μουσικής. Δεν ξέρω γιατί, αλλά όταν την συναντούσα ένιωθα πως μιλούσα με τη γιαγιά μου, που είχε φύγει από τη ζωή το 2002, και όσο ζούσε μου αφηγούνταν τις ιστορίες και τις περιπέτειες από τον μεγάλο ξεριζωμό του ’22 από τη Μικρά Ασία. 

Στις 15 Νοεμβρίου 2008 η κυρία Ευαγγελία μού παραχώρησε μια συνέντευξη, που δημοσιεύθηκε τον Φλεβάρη του 2009 στο 6ο τεύχος του περιοδικού ΟΑΣΙΣ και έμελλε να είναι μια από τις τελευταίες της. Θυμάμαι πως δεν ήθελε να την ηχογραφήσω, αλλά να γράφω τις απαντήσεις της. Τελικά κατάφερα να την πείσω και να αποκτήσω ένα «ακριβό» ντοκουμέντο με τη φωνή της…

Την αναδημοσιεύουμε σήμερα, σαν ελάχιστο φόρο τιμής στην ιερή μνήμη της. [...]

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέντευξη της Ευαγγελίας Μαργαρώνη στον Θανάση Γιώγλου.