10 Σεπτέμβριος 2018, 17:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Σεπτέμβριος 2018, 16:29

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη τριών αστυνομικών της ΥΑΤ και του διοικητή τους ζήτησε εισαγγελέας

  • Θεσσαλονίκη: Σύλληψη τριών αστυνομικών της ΥΑΤ και του διοικητή τους ζήτησε εισαγγελέας
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Τη σύλληψη με την αυτόφωρη διαδικασία τριών μελών διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (πρώην ΜΑΤ), όπως και του διοικητή τους, για επίθεση που κατήγγειλε ότι δέχθηκε δημοσιογράφος της Θεσσαλονίκης κατά τα επεισόδια που σημειώθηκαν το Σάββατο (8/9) στο συλλαλητήριο ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, ζήτησε η εισαγγελέας ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης Εμμανουέλα Κετσιατζή.

Προηγήθηκε μήνυση του καταγγελλόμενου δημοσιογράφου Τάσου Ασλανίδη της ενημερωτικής ιστοσελίδας thestival.gr, όπου εκτός από την εις βάρος του επίθεση από τους διμοιρίτες, καταγγέλλει υβριστικές εκφράσεις κατά διαδηλωτών με ρατσιστικά χαρακτηριστικά. Στη μήνυση που υπέβαλε ο ίδιος, επισυνάπτει οπτικοακουστικό υλικό που –σύμφωνα με τον ίδιο– αποδεικνύει τις καταγγελίες του.

Η εισαγγελέας πλημμελειοδικών ζήτησε τη σύλληψη των μηνυόμενων προσώπων για τις πράξεις της παράβασης καθήκοντος και –κατά περίπτωση– της εξύβρισης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Όπως έγινε γνωστό, ήδη έχουν αποσταλεί οι κλήσεις για τη σύλληψή τους.

Όπως προκύπτει από το κείμενο της μήνυσης, οι παραπάνω αστυνομικοί έφτασαν στη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα, όπου υπηρετούν, για τις ανάγκες των μέτρων ασφαλείας με αφορμή τα εγκαίνια της 83ης ΔΕΘ. Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, ο επικεφαλής της διμοιρίας έχει τον βαθμό του αστυνομικού διευθυντή. Κατά τις ίδιες πηγές όλοι οι παραπάνω έχουν επιστρέψει στην Αθήνα και, σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, αναζητούνται στα όρια του αυτοφώρου.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Στ. Τ.