10 Σεπτέμβριος 2018, 13:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Σεπτέμβριος 2018, 13:48

Και επισήμως, Ελληνικό Πάρκο στην καρδιά της Οδησσού

Στην Οδησσό, μία πόλη που παραδοσιακά κρατά ανοιχτό το δίαυλο επικοινωνίας με την Ελλάδα, εδώ και λίγες ημέρες νέος πόλος έλξης είναι το Ελληνικό Πάρκο το οποίο εγκαινιάστηκε με κάθε επισημότητα και σε κλίμα συγκίνησης και ενθουσιασμού. Πρόκειται για ένα φιλόδοξο έργο, δωρεά του Ιδρύματος Μπούμπουρα, το οποίο βρίσκεται σε ένα από τα πιο ιστορικά σημεία της Οδησσού.

Παρουσία υψηλόβαθμων Ουκρανών αξιωματούχων (ανάμεσά τους ο υπουργός Εξωτερικών, ο δήμαρχος και ο νομάρχης Οδησσού) αλλά και πολιτικών από την Ελλάδα, τα εγκαίνια τόνισαν τους ισχυρούς δεσμούς ανάμεσα στις δύο χώρες.

Το πολυθεματικό πάρκο έχει έκταση 34.000 τ.μ. και φτιάχτηκε δίπλα στις σκάλες Ποτέμκιν και απέναντι από το Πάρκο Istanbul. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν ακριβή αντίγραφα σπουδαίων ελληνικών αγαλμάτων (ήδη τα social media έχουν γεμίσει με φωτογραφίες), ενώ στο κέντρο βρίσκεται ένα έργο του διάσημου Ουκρανού γλύπτη Μιχαήλ Ρέβα. Πρόκειται για ένα σιντριβάνι το νερό του οποίου αναβλύζει μέσα από το άγαλμα του Αδάμ και της Εύας. Τα κεφάλια είναι ενωμένα και στην κορυφή τους βρίσκεται ο κορμός ενός δέντρου.

Παράλληλα, ολοκληρώνονται το μουσείο, το ελληνικό εστιατόριο και η μεγαλύτερη σε έκταση παιδική χαρά, που θα αποτελούν μέρος του πάρκου. «Το μουσείο θα είναι αφιερωμένο στους μεγάλους Έλληνες που έζησαν και έδρασαν στην Οδησσό, ενώ τους επισκέπτες θα “υποδέχεται” μια προτομή του Ηρόδοτου, του πρώτου που έγραψε για την περιοχή της σημερινής Οδησσού», ανέφερε ο επιχειρηματίας Παντελής Μπούμπουρας.