10 Σεπτέμβριος 2018, 17:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Σεπτέμβριος 2018, 16:29

Ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Ιωνίας τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής

  • Ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Ιωνίας τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής
    (Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Ν. Ιωνίας «Σινώπη»)
  • Ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Ιωνίας τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής

Με τη δέουσα λαμπρότητα, και σε κλίμα συγκίνησης, η προσφυγική Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας τίμησε τη μνήμη των Αγίων και μεγάλων Εθνομαρτύρων αλλά και όσων χάθηκαν κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Στις εκδηλώσεις το παρών έδωσαν τα μέλη του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ιωνίας «Σινώπη» φορώντας παραδοσιακές μικρασιατικές και ποντιακές φορεσιές.

Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, στο Ιερό Παρεκκλήσιο Γενεσίου της Θεοτόκου της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων της Ιεράς Μητρόπολης στη Νέα Ιωνία τελέστηκε αρχιερατική Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο από τον μητροπολίτη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ. Αργότερα, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Ιωνίας, παρουσία του δημάρχου Νέας Ιωνίας Ηρακλή Γκότση, μελών του ΔΣ του Κέντρου Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού Ν. Ιωνίας (ΚΕΜΙΠΟ), μικρασιατικών συλλόγων και σωματείων, καθώς και πλήθους πιστών, τελέστηκε μνημόσυνο για τους Έλληνες που έχασαν τη ζωή τους κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του μητροπολίτη Πατάρων Μελετίου, στον περίβολο του Ιερού Ναού. Τα μέλη του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ιωνίας «Σινώπη» παρευρέθηκαν στην τελετή και κατέθεσαν το δικό τους στεφάνι στη μνήμη όσων χάθηκαν. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ψάλθηκε ο Εθνικός Ύμνος.

  • Φωτογραφίες: Σύλλογος Ποντίων Ν. Ιωνίας «Σινώπη».