17 Ιανουαρίου 2014, 09:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτεμβρίου 2014, 19:39

Ένα ημερολόγιο αφιερωμένο στον Στάλιν από το... Πατριαρχείο Μόσχας!

  • Ένα ημερολόγιο αφιερωμένο στον Στάλιν από το... Πατριαρχείο Μόσχας!

Δεν πίστευαν στα μάτια τους πολλοί ορθόδοξοι Ρώσοι όταν διαπίστωσαν ότι το επίσημο πατριαρχικό τυπογραφείο της χώρας, εκτύπωσε και έδωσε στην κυκλοφορία ετήσιο ημερολόγιο του 2014 αφιερωμένο στον Ιωσήφ Στάλιν.

Το θέμα έφερε στην επιφάνεια, ο Μιχαήλ Μπάμπκιν, ένας Ρώσος εκκλησιαστικός ιστορικός ο οποίος πρόσεξε πως το ημερολόγιο που υμνεί τον δικτάτορα που έμεινε στην ιστορία εκτός των άλλων και για τις ανελέητες διώξεις κατά των χριστιανών, είχε τυπώσει το επίσημο τυπογραφείο «Αξιοπρέπεια» του Πατριαρχείου της Μόσχας, το οποίο εδρεύει σε μια από τις μεγαλύτερες Μονές της χώρας, την Λαύρα της Αγίας Τριάδος και του Αγίου Σεργίου.

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, το ημερολόγιο είναι ασπρόμαυρο και κάθε σελίδα εμφανίζει ένα διαφορετικό πορτρέτο του «πατερούλη».

Οι αντιδράσεις στην Ρωσία ήταν τόσο έντονες που το Πατριαρχείο ανακοίνωση την απόλυση του υπεύθυνου του τυπογραφείου σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters στο οποίο, εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ρωσία δήλωσε πως η εκτύπωση αυτού του ημερολογίου ήταν «ηθικά απαράδεκτη».


Πηγή: dogma.gr