8 Σεπτέμβριος 2018, 20:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Σεπτέμβριος 2018, 20:38

83η ΔΕΘ: Επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στη διάρκεια συλλαλητηρίων (βίντεο)

  • (Πηγή: Thesstoday.gr)

Επεισόδια και ένταση σημειώνονται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή γύρω από το δημαρχιακό μέγαρο, στη διάρκεια των συλλαλητηρίων που βρίσκονται σε εξέλιξη, στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ.

Ομάδα διαδηλωτών, που συμμετέχει στο συλλαλητήριο που διοργάνωσαν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις και οι Επιτροπές Αγώνα για τη Μακεδονία, αποσπάστηκε από την πορεία και επιχείρησε να προσεγγίσει το δημαρχιακό μέγαρο. Αστυνομικές δυνάμεις τους παρεμπόδισαν, κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου κάμψης και χημικών, με αποτέλεσμα να διασπαστούν και να αποχωρήσουν.

Ένταση επικράτησε και στη νότια πύλη της ΔΕΘ, όπου αντεξουσιαστές, που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στην Καμάρα και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία, προσπάθησαν να πλησιάσουν το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, όπου αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η τελετή των εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ, με την καθιερωμένη ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Οι αστυνομικοί, που έχουν σχηματίσει κλοιό γύρω από το συνεδριακό κέντρο, τους απώθησαν και η ένταση εκτονώθηκε.

Στο μεταξύ, χωρίς εντάσεις και επεισόδια ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, με πορεία από την πλατεία Αριστοτέλους μέχρι το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.


(Πηγή: Thesstoday.gr)

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.