8 Σεπτέμβριος 2018, 22:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Σεπτέμβριος 2018, 22:40

83η ΔΕΘ: Επεισόδια στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

  • 83η ΔΕΘ: Επεισόδια στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης
    Εικόνα από τα επεισόδια έξω από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτης)

Στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Βασιλικού Θεάτρου, μεταφέρθηκαν τα επεισόδια, καθώς ομάδες διαδηλωτών που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία εκτοξεύουν πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, που απαντούν κάνοντας χρήση χημικών για να τους απομακρύνουν.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου διακόπηκε και κατά διαστήματα ομάδες διαδηλωτών επιτίθενται εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Η ατμόσφαιρα στην περιοχή του κέντρου της πόλης παραμένει αποπνικτική, ενώ, μέχρι στιγμής, δεν έγινε γνωστό εάν έγιναν συλλήψεις ή προσαγωγές από την Αστυνομία. Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε και το συλλαλητήριο που διοργάνωσαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΑΑΣ, πρωτοβάθμια σωματεία, συλλογικότητες και αντιεξουσιαστές, ενώ ομάδα διαδηλωτών παραμένει κοντά στο ΑΠΘ, στο ύψος της πλατείας Σιντριβανίου.

Νωρίτερα, χιλιάδες διαδηλωτές συμμετείχαν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ένας ποταμός από γαλανόλευκες σημαίες απλώθηκε στο κέντρο της πόλης και στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, δίπλα στον Λευκό Πύργο, όπου οι πολίτες που συγκεντρώθηκαν και έστειλαν το δικό τους ηχηρό μήνυμα φωνάζοντας συνθήματα όπως «Όχι στο ξεπούλημα της Μακεδονίας», «Ελλάς-Ελλάς Μακεδονία» και «Κάτω τα χέρια από τη Μακεδονία».

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ και του Σωτήρη Μπαρμπαρούση: