16 Ιανουάριος 2014, 17:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:39

Η Παναγία Σουμελά πλημμύρισε παιδικές φωνές! Βίντεο

  • Η Παναγία Σουμελά πλημμύρισε παιδικές φωνές! Βίντεο

Η Παναγία Σουμελά πλημμύρισε παιδικές φωνές! Δείτε το βίντεο και φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου.

Πλημμυρισμένη από παιδικές φωνές, τραγούδια, θεατρικά δρώμενα και παιχνίδια ήταν η γιορτή που προετοίμασε ο πατήρ Γρηγόριος Πιγκάλοφ για τα παιδιά του Ιερού Ναού Παναγίας Σουμελά Αχαρνών, για να υποδεχθούν το νέο έτος σύμφωνα με το παλιό ημερολόγιο.
 
Μια Χριστουγεννιάτικη γιορτή που δημιούργησε ατμόσφαιρα ευφορίας και αγαλλίασης σε όσους την παρακολούθησαν πρωτίστως, όμως αποζημίωσε τα παιδιά που πέρασαν δύο δημιουργικές ώρες στη Παναγία Σουμελά ερχόμενα πιο κοντά τον Θεό και την Εκκλησία. Η γιορτή ξεκίνησε γύρω στις 17:00 το απόγευμα της Κυριακής που μας πέρασε, με θεατρική παράσταση από τα παιδιά της ενορίας. Στη συνέχεια ανέλαβε "δουλειά" η παιδική χορωδία του ναού η οποία υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους απέδωσαν με τη γλυκύτητα της φωνής τους Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ποιήματα στη ρώσικη γλώσσα και ακολούθησε παιχνίδι με τον Άγιο Βασίλη και τη βοηθό του οι οποίοι με τη βοήθεια των παιδιών άναψαν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Η γιορτή συνεχίστηκε στον προαύλιο χώρο του Ναού γύρω από τη φωτισμένη φάτνη και το έλατο που άναψε με τη βοήθεια του Άγιου Βασίλη και των παιδιών που είχαν κάνει έναν τεράστιο κύκλο για να χορέψουν γύρω του.

Η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο, ολοκληρώθηκε με πυροτεχνήματα τα οποία  φώτιζαν τον ουρανό για αρκετή ώρα και καθήλωσαν μικρούς και μεγάλους και μετά μοιράστηκαν συμβολικά δώρα σε όλα τα παιδιά που την παρακολούθησαν τα οποία περιείχαν φρούτα και γλυκίσματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη γιορτή παρακολούθησε, σ' όλη τη διάρκειά της και  μ' έκδηλο ενδιαφέρον ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας.

Δείτε το βίντεο και φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου.

Πηγή: doxthi.gr

Gallery