8 Σεπτέμβριος 2018, 14:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Σεπτέμβριος 2018, 13:26

Έτοιμο το Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού στο Νέο Προκόπι της Εύβοιας

  • Έτοιμο το Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού στο Νέο Προκόπι της Εύβοιας
    Ο ναός του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου στο Προκόπι Ευβοίας

Σημείο αναφοράς αναμένεται να αποτελέσει το νέο Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού στο Νέο Προκόπι της Εύβοιας για τη σύγχρονη ιστορική μνήμη, καθώς εκεί θα φυλάσσονται από εδώ και στο εξής σημαντικά κειμήλια εκκλησιαστικού και λαογραφικού ενδιαφέροντος που έφεραν οι πρόσφυγες του Προκοπίου της Καππαδοκίας της Μ. Ασίας, μετά την Μικρασιατική Καταστροφή, στο Νέο Προκόπι.

Τα εγκαίνια του μουσείου θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου στις 18:00, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου.

Το μουσείο στεγάζεται στο διώροφο κτήριο του Παλαιού Ξενώνα του Ιερού Προσκυνήματος Οσίου Ιωάννη και χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Την τελετή των εγκαινίων θα τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος μαζί με τον μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσόστομο. Σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνει ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κωνσταντίνος Μπακογιάννης, ενώ στις 20:15 θα ακολουθήσει εκδήλωση στην πλατεία του Προκοπίου με μικρασιατικά τραγούδια και παραδοσιακούς μικρασιατικούς χορούς.