4 Σεπτέμβριος 2018, 22:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Σεπτέμβριος 2018, 22:47

Μητσοτάκης: Θα μειώσουμε τις εισφορές από 20% σε 15%​

  • Μητσοτάκης: Θα μειώσουμε τις εισφορές από 20% σε 15%​
    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης (φωτ. αρχείου: Flickr / Νέα Δημοκρατία)

«Η ΝΔ δεν πρόκειται να αφήσει αναπάντητη καμία προσωπική επίθεση, ούτε εγώ, και θα υπερασπιστώ την οικογένεια μου», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ, αναφορικά με την υπόθεση Φλώρου. «Είναι πρωτοφανές στη μεταπολίτευση να φθάνει ένα περιπολικό έξω από τα γραφεία πολιτικού κόμματος και να ζητείται η σύλληψη ενός στελέχους για ένα πολιτικό σχόλιο που έκανε», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Πρόσθεσε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να προσφύγει στη δικαιοσύνη, αλλά αναρωτήθηκε γιατί να κινηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου.

«Εμείς κρίνουμε την πολιτική αντίδραση του κ. Βαξεβάνη ο οποίος δεν είναι ένας απλός ιδιώτης αλλά είναι ταυτισμένος με τον κ. Τσίπρα και είναι ο βραχίονας λάσπης κάθε φορά που επιτίθεται σε εμένα και την οικογένειά μου», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ακόμη ότι ο Αριστείδης Φλώρος δεν θα είχε βγει αν δεν υπήρχε ο νόμος Παρασκευόπουλου, ενώ αναφορικά με την εμπλοκή του ανιψιού του Γρηγόρη Δημητριάδη, είπε ότι «ο κ. Δημητριάδης είναι εκείνος που με την κατάθεσή του βοήθησε να πάει φυλακή ο κ. Φλώρος. Τα υπόλοιπα θα τα βρουν στη Δικαιοσύνη ο κ. Δημητριάδης με τον κ. Βαξεβάνη».

Για την επικείμενη ΔΕΘ και την προγραμματισμένη ομιλία του πρωθυπουργού ανέφερε: «Ό,τι και να πει ο κ. Τσίπρας τον ακούει η ελληνική κοινωνία; Πιστεύει κανείς ότι θα εφαρμόσει έστω και τμήμα από αυτά που λέει; Ο κ. Τσίπρας δεν έχει την ικανότητα ούτε την πρόθεση να υλοποιήσει ένα φιλελεύθερο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων». Αντίθετα σημείωσε πως η ΝΔ έχει ένα πρόγραμμα μείωσης των κρατικών δαπανών και της φορολογίας και προσέλκυσης επενδύσεων που θα αναπτύξει ο ίδιος στην Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας για το Ασφαλιστικό, ξεκαθάρισε ότι οι αλλαγές που θα κάνει θα είναι πάντα υπό το πρίσμα της διατήρησης της δημοσιονομικής σταθερότητας και υποσχέθηκε ότι ως κυβέρνηση η ΝΔ θα αλλάξει το ύψος των εισφορών από το 20% στο 15% σε βάθος μίας τετραετίας.


Η συνέντευξη Κυριάκου Μητσοτάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA

Επανέλαβε ότι «δεν θα κάνουμε απολύσεις στο δημόσιο, ωστόσο θα προσλαμβάνουμε έναν υπάλληλο για κάθε πέντε αποχωρήσεις», ενώ για τη δική του κυβέρνηση είπε ότι θα είναι ένα μικρό και σφιχτό σχήμα, δεν θα υπάρχουν αναπληρωτές υπουργοί σε κανένα υπουργείο, ενώ θα γίνουν και συγχωνεύσεις υπουργείων.

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών είπε ότι είναι προβληματική και ότι το τηλεγράφημα των Wikileaks απέδειξε ότι η μόνιμη διεκδίκηση των Σκοπίων, περισσότερο και από το όνομα, ήταν η μακεδονική ταυτότητα και η γλώσσα.

Τέλος ζήτησε να αποσυρθεί ο νόμος Γαβρόγλου λέγοντας ότι «πρόκειται για πρωτοφανή ανευθυνότητα απέναντι σε χιλιάδες υποψηφίους. Το παρόν σύστημα είναι ένα σύστημα με προβλήματα ωστόσο κανείς δεν αμφισβητεί το αδιάβλητο των εξετάσεων. Αυτό θα γίνει με το νέο σχέδιο Γαβρόγλου. Τι σημαίνει ο διαχωρισμός των πανεπιστημίων σε καλά και σκάρτα; Μήπως κοροϊδεύουμε τους νέους όταν τους λέμε ότι θα μπείτε σε ένα τμήμα που δεν έχει αξία;».

  • Πηγή: alphatv.gr.