4 Σεπτέμβριος 2018, 15:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Σεπτέμβριος 2018, 15:47

Νέα μήνυση από συγγενείς οκτώ θυμάτων της φωτιάς στο Μάτι

  • Νέα μήνυση από συγγενείς οκτώ θυμάτων της φωτιάς στο Μάτι
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Στην Εισαγγελία της Αθήνας, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, σήμερα κατατέθηκε μία ακόμα μήνυση από συγγενείς οκτώ ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους. Η μήνυση στρέφεται κατά του πρώην γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη, της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, του δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, του δημάρχου Ραφήνας Βαγγέλη Μπουρνούς, αλλά και κατά αξιωματικών της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και του Λιμενικού.

Τα αδικήματα που αποδίδονται είναι αυτά της έκθεσης σε κίνδυνο κατά συρροή, της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, του εμπρησμού δάσους από αμέλεια και του εμπρησμού από αμέλεια.

Στη μήνυση γίνεται λόγος «για πλήρη εγκατάλειψη» που οδήγησε στο φρικτό θάνατο των συγγενών τους και τονίζεται ότι δεν είχαν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα για την πρόληψη της πυρκαγιάς. Ταυτόχρονα θεωρείται ότι δεν έγιναν οι απαιτούμενες ενέργειες για την αποτροπή του κινδύνου και δεν συντάχθηκε εγκαίρως σχέδιο αντιμετώπισης δυσμενών καιρικών φαινομένων και γεγονότων, όπως και η πυρκαγιά. Επιπλέον στη μήνυση καταγράφονται σωρεία παραλείψεων και πλήρης έλλειψη συντονισμού από την προηγούμενη της πυρκαγιάς, με δεδομένο τον υψηλότατο κίνδυνο λόγω των καιρικών φαινομένων.