4 Σεπτέμβριος 2018, 11:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Σεπτέμβριος 2018, 11:43

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Κορακάκη – Εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο

  • Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Κορακάκη – Εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο
    (Φωτ.: ISSF / Nicolò Zangirolami)

Με τον καλύτερο τρόπο συνεχίζεται η φετινή αγωνιστική χρονιά για την Άννα Κορακάκη, καθώς η «χρυσή» του Ρίο, μετά το παγκόσμιο ρεκόρ που πέτυχε τον Μάιο στις ΗΠΑ, τα ξημερώματα της Τρίτης πρόσθεσε ένα ακόμα μετάλλιο στην πλούσια συλλογή της και ταυτόχρονα πήρε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο το 2020.

Η Ελληνίδα αθλήτρια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι των 10 μ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νότιας Κορέας – είναι η πρώτη φορά που αναδεικνύεται πρωταθλήτρια κόσμου στο συγκεκριμένο αγώνισμα.

Η Άννα Κορακάκη με 241,1 άφησε τη δεύτερη θέση του βάθρου για την Ζοράνα Αρούνοβιτς από τη Σερβία (239,8), ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Κορεάτισσα Κιμ Μπόμι (218,8). «Νιώθω υπέροχα. Ήρθα με άγχος γιατί ήρθα ως νούμερο 1 στον κόσμο», δήλωσε μετά τον αγώνα η Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Επόμενος αγώνας είναι την Πέμπτη στα 25 μέτρα στο πυροβόλο, ενώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα συμμετέχει και ο αδερφός της, Διονύσης Κορακάκης, ο οποίος θα αγωνιστεί στο αεροβόλο πιστόλι των 10 μέτρων.