3 Σεπτέμβριος 2018, 21:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Σεπτέμβριος 2018, 21:10

Μ. Βασιλάκου: Η Ελληνίδα αντιδήμαρχος της Βιέννης αποχωρεί από την πολιτική

  • Μ. Βασιλάκου: Η Ελληνίδα αντιδήμαρχος της Βιέννης αποχωρεί από την πολιτική
    (Φωτ.: Facebook / Maria Vassilakou)

Ακριβώς 30 χρόνια από την άφιξή της από την Αθήνα για σπουδές στην Βιέννη, στις 4 Σεπτεμβρίου 1988, η ελληνικής καταγωγής κορυφαία πολιτικός των Αυστριακών Πράσινων Μαρία Βασιλάκου, η οποία διατελεί από το Νοέμβριο του 2010 μέχρι σήμερα αντιδήμαρχος και αναπληρώτρια κυβερνήτης της αυστριακή πρωτεύουσας και του ομόσπονδου κρατιδίου της πόλης, ανακοινώνει την απόφασή της να αποχωρήσει από την ενεργό πολιτική σκηνή.

Αναφέροντας ως λόγο την ανάγκη ανανέωσης στην πολιτική, ανανέωση που πάντα υποστήριζε και που τώρα θέλει να ξεκινήσει από την ίδια –καθώς, όπως είπε, σε ένα εξάμηνο θα συμπληρώσει τα 50– η Μαρία Βασιλάκου, σε μία έντονα φορτισμένη συναισθηματικά συνέντευξη Τύπου, δήλωσε πως δεν θα είναι πλέον εκ νέου επικεφαλής υποψήφια του κόμματός της στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές στη Βιέννη τον Οκτώβριο του 2020 και πως θα αποχωρήσει από τη σημερινή θέση της «το αργότερο τον ερχόμενο Ιούνιο».

Η γεννημένη στην Αθήνα Μαρία Βασιλάκου, η οποία βρίσκεται από το 1986 στη Βιέννη όπου σπούδασε ψυχολογία και γλωσσολογία, είχε εκλεγεί τον Ιούνιο του 2004 νέα αρχηγός των Πρασίνων της Βιέννης και αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας τους στην τοπική Βουλή. Από το 2008 είναι και αντιπρόεδρος των Πρασίνων της Αυστρίας, με τους οποίους εκλέγεται στην τοπική Βουλή της Βιέννης από το 1996, ενώ από το Νοέμβριο του 2010 έως τώρα διατελεί αντιδήμαρχος και αναπληρώτρια κυβερνήτης στη Βιέννη.

«Η Βιέννη είναι η καταπληκτικότερη πόλη στον κόσμο. Ευχαριστώ για τα οκτώ χρόνια στην κορυφή της» τόνισε ιδιαίτερα συγκινημένη στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου. Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, η Μ. Βασιλάκου θα αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα της στην πολιτική των τελευταίων χρόνων στην αυστριακή πρωτεύουσα.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δ. Δημητρακούδης.