3 Σεπτέμβριος 2018, 17:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Σεπτέμβριος 2018, 16:41

Κολύμπησε από το Ρίζαιο στην Τραπεζούντα και σώθηκε – Δεν μπορείτε να φαναστείτε ποιος!

Το κουρμπάν μπαϊράμ των μουσουλμάνων, όσον αφορά την παράδοση, είναι κάτι σαν το Πάσχα των χριστιανών – δηλαδή θυσιάζουν ένα ζώο, μέρος του οποίου μοιράζουν σε εκείνους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να θυσιάσουν δικό τους ζώο. Στην Ανατολία συνήθως θυσιάζουν αρσενικά πρόβατα, στον Πόντο αρσενικά μοσχάρια και στη Μεσοποταμία - αραβικό κόσμο θυσιάζουν καμήλες.

Στο πλαίσιο αυτού του εθίμου φέτος, δύο Ριζώτες, ο Zekeriya Balık και ο Metin Yalçın, αποφάσισαν να αγοράσουν και να θυσιάσουν μαζί έναν ταύρο.

Την ημέρα της θυσίας ο ταύρος πήδηξε από το φράχτη και όρμηξε στη θάλασσα, αρχίζοντας να κολυμπά σαν επιδέξιος κολυμβητής. Οι ιδιοκτήτες του τον έχασαν, και στην αρχή θεώρησαν ότι πνίγηκε. Όμως κάποια στιγμή πήραν πληροφορίες ότι οι κάτοικοι της παραθαλάσσιας κωμόπολης Ιγίντερε είδαν έναν ταύρο στη θάλασσα.

Έτσι άρχισαν να ψάχνουν, για να τον εντοπίσουν τελικά στα Σούρμενα, σε απόσταση 23 χλμ από το Ρίζαιο. Όταν όμως ο ταύρος είδε τους ιδιοκτήτες, ξαναόρμηξε στη θάλασσα και έφθασε μέχρι τα βαθιά, που ήταν οι ψαρόβαρκες.


(Φωτ.: DHA)

Τότε ήλθε και το πλωτό της Ακτοφυλακής, και τελικά με τα πολλά έβγαλαν τον ταύρο από τη θάλασσα και τον παρέδωσαν στους ιδιοκτήτες του, οι οποίοι δήλωσαν στις τηλεοράσεις, που έκαναν πρώτο θέμα των ήρωα και κομάντο ταύρο, ότι δεν σκοπεύουν να τον θυσιάσουν.

Πάντως, με τη φήμη που πήρε, ο ταύρος έχει αποκτήσει πολλούς μνηστήρες που θέλουν να τον αγοράσουν.

Είναι αλήθεια ότι κέρδισε τη ζωή του με το... σπαθί του, μέχρι την επόμενη φορά.