3 Σεπτέμβριος 2018, 09:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Σεπτέμβριος 2018, 09:35

Ποιος κρύβεται πίσω από την αποφυλάκιση Φλώρου της Energa

  • Ποιος κρύβεται πίσω από την αποφυλάκιση Φλώρου της Energa
    Η αφίσα στην είσοδο του κτηρίου που κάποτε στέγαζε την εταιρία Energa, στη λεωφόρο Κηφισίας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Μαρία Μαρόγιαννη)

Γνωστός είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από την πλαστογράφηση των γνωματεύσεων για την κατάσταση της υγείας του 39χρονου Αριστείδη Φλώρου της Energa, σύμφωνα με δήλωση του διευθυντή της Α’ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός Σπύρου Ζακυνθινού στην εφημερίδα Τα Νέα.

«Όλοι γνωρίζουμε ποιος κρύβεται πίσω από αυτή την υπόθεση. Το παραδέχτηκε άλλωστε κατ΄ ιδίαν» είπε.

Όπως δήλωσε ο Σπύρος Ζακυνθινός «Επρόκειτο για γιατρό, ο οποίος κατά το παρελθόν απασχολούνταν ως υπότροφος στον Ευαγγελισμό και έπειτα ως συνεργάτης στην κλινική μας. Είναι πολλά χρόνια μαζί μας και αυτό είναι το πιο λυπηρό». «Ο συγκεκριμένος γιατρός είχε φέρει τον Φλώρο για εξέταση στο νοσοκομείο. Η γνωμάτευση φέρει τη δική του υπογραφή ενώ υπάρχει και το σχετικό βίντεο που αποδεικνύει ότι εκείνος τον συνόδευε στη μελέτη ύπνου» πρόσθεσε.

Η αλήθεια ήρθε στο φως, την περασμένη Πέμπτη, όταν «Πήγαμε στο Εργαστήριο Ύπνου και ερευνώντας τα αρχεία μας εντοπίσαμε τόσο την πραγματική εξέταση στην οποία υποβλήθηκε ο Αριστείδης Φλώρος όσο και την εξέταση που εμπεριέχεται στο φάκελο που παραδόθηκε στο ΚΕΠΑ».

Διευκρινίζοντας τι έχει συμβεί, ο Σπύρος Ζακυνθινός αποκάλυψε πως ο Αριστείδης Φλώρος εμφάνιζε 27 υπόπνοιες σε διάστημα μιας ώρας αλλά ο άνθρωπος που έκανε την πλαστογράφηση κατέφυγε σε άλλη εξέταση, μολονότι και η κατάσταση στην οποία διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν ο Φλώρος ήταν όντως προβληματική. Και αυτό διότι «ο άλλος ασθενής παρουσίαζε σαφώς πιο "βαριά" εικόνα με 62 υπόπνοιες την ώρα. Σε ό,τι, δε, αφορά τη σπιρομέτρηση, το έγγραφο είναι γεγονός ότι φέρει το λογότυπο της κλινικής και την υπογραφή μου, πρόκειται, όμως, για προϊόν "κολάζ". Εμείς δεν εκδίδουμε αυτό το χαρτί».